Moreld

Moreld etablerer Offshore Vind selskap og sikrer seg tilgang til det siste innen flyter teknologi

Del

Moreld kunngjør i dag etablering av et flytende offshore vind selskap som har direkte tilgang til konkurransedyktig understells-teknologi for flytende hav vindmøller. Ved å etablerere Moreld Ocean Wind og å samarbeide med Ocergy Inc. vil Moreld være i posisjon til å tilby komplette EPCI-løsninger for flytende havvind.

Moreld er stolt av å kunne lansere Moreld Ocean Wind (MOW), en uavhengig teknologi, produkt- og serviceleverandør til den Flytende havvind Industrien. Samtidig kunngjør Moreld en betydelig investering i, samt etablering av samarbeidsavtale, med Ocergy Inc., som også mottar en tilsvarende investering fra Chevron Technology Ventures. Ocergy Inc. er et design- og teknologiselskap som tilbyr bærekraftige offshore løsninger gjennom OCG-Wind, et lav-kostnad fundament for flytende vindturbiner, samt hav observatørbøyen OCG-DATA. Samarbeidsavtalen som er inngått mellom Ocergy og MOW danner et svært godt grunnlag for å gjennomføre prosjekter i større kommersiell skala. Samarbeidet knytter en av de mest lovende OFW-teknologiene i verden sammen med en sterk EPCI-organisasjon for å etablere en komplett industrialisert forsyningskjede i Norge og andre strategiske regioner globalt.

Moreld er allerede en etablert aktør i offshore vind markedet med ledende kompetanse innen ingeniørtjenester, marine operasjoner og produkt løsninger. Moreld er eid av fond gjennom HitecVision, en "Private Equity” investor spesialisert på investeringer i den europeiske energibransjen.

"Gjennom dette samarbeidet vil Moreld Ocean Wind være posisjonert til å bli en ledende leverandør av nøkkelferdige løsninger til fremtidens offshore havvind utviklere" sier Geir Austigard CEO Moreld AS.

Med investeringen i Ocergy Inc. møter Moreld Ocean Wind industriens behov for konkurransedyktige fundament for flytende offshore vindturbiner.  Ocergys teknologi har stort industrialisering potensial og kan samtidig oppfylle krav til lokalt leverandør innhold. I tillegg har Ocergy utviklet en data innsamlings bøye for kartlegging av miljø- og biomangfold i områder man vurderer flytende havvind. For å lede selskapet fremover har Moreld Ocean Wind ansatt Kristian Ravn som CEO, en dansk offshore vind-industri veteran.  Han har hatt flere ledende stillinger i relevante bedrifter som Universal Foundation og Semco Maritime - selskaper som utfører både nybygg og modifikasjons prosjekter.

"MOW vil bygge videre på havvind kompetansen i Moreld konsernet. Dette muliggjør full-integrerte og dedikerte prosjektgrupper som utfører EPCI-kontrakter raskt og feilfritt» sier Kristian Ravn. «Støttet av kompetansen i Moreld, vil MOW ha de nødvendige musklene til å jobbe med havvind utviklere slik at prosjektene leveres med forventet kvalitet, på plan og på budsjett».

"Vi er svært glade for dette partnerskapet, da det vil sette Ocergy i stand til å fremme og kommersialisere vår innovative teknologi," sier Ocergy CEO Dominique Roddier. "Med Moreld Ocean Wind ombord får vi en pålitelig partner som vil kunne gi en fullverdig EPCI-løsning for OCG-Wind – som dekker et nøkkelbehov for mange av våre kunder" sa Roddier.

Om Moreld:

Moreld er en norsk industrigruppe bestående av 6 forretningsdivisjoner med 3200 ansatte. Selskapet har en sterk posisjon i offshore industrien og en strategi rettet mot nye kundesegmenter basert på eksisterende kompetanse. Selskapet tar posisjoner innenfor bærekraftig industriell teknologi, smart energi infrastruktur, prediktivt vedlikehold og automatisering av arbeids prosesser. Moreld har som mål at 40% omsetningen er i nye segmenter som for eksempel offshore vind, akvakultur og datasentre innen år 2026.

Om Ocergy:

Ocergy er et teknologiselskap som utvikler to bærekraftige offshore-løsninger:

  • OCG-WIND er et lav-kostnad flytendeunderstell til den nye generasjonen av svært store offshore vindturbiner. Det innovative skroget gjør at plattformen kan ha en veldig lav vekt som er en nødvendighet for å redusere LCOE. Understellet er skreddersydd for enkelt å kunne industrialiseres, som gir fleksibilitet i fabrikasjonen og øker bruken av lokale forsyningskjeder i prosjektets livssyklus.
  • OCG-DATA er en innovativ multi-disiplin databøye som gir grunnlag for en fullstendig vurdering av aktuelle hav områder. Den har stort nok fotavtrykk til å inkludere flere instrumenteringspakker for miljø- karakterisering.  Bøyen inneholder også et fugledeteksjons- og identifikasjonssystem. OCG-DATA gir data av høy kvalitet, inkludert økologisk informasjon til ulike interessenter.

Selskapets ledere, Alexia Aubault, Christian Cermelli og Dominique Roddier er anerkjente i den flytende havvind industrien og ble nylig tildelt den prestisjetunge 2020 ASME Sperry-prisen, "en anerkjennelse for utviklingen av et flytende understell for offhore vind turbiner».

Nøkkelord

Kontakter

Kontakter:

Moreld:
Geir Austigard
CEO Moreld AS
geir.austigard@moreld.com

Ocergy:
Dominique Roddier
President and Chief Executive Officer
droddier@ocergy.com

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Moreld

Moreld
Hospitalsgata 4
4006 Stavanger

http://www.moreld.com

Om Moreld:

Moreld er en norsk industrigruppe bestående av 6 forretningsdivisjoner med 3200 ansatte. Selskapet har en sterk posisjon i offshore industrien og en strategi rettet mot nye kundesegmenter basert på eksisterende kompetanse. Selskapet tar posisjoner innenfor bærekraftig industriell teknologi, smart energi infrastruktur, prediktivt vedlikehold og automatisering av arbeids prosesser. Moreld har som mål at 40% omsetningen er i nye segmenter som for eksempel offshore vind, akvakultur og datasentre innen år 2026.

Følg saker fra Moreld

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Moreld på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.