Statens vegvesen

Montering av midlertidige bruer har startet

Del

Statens vegvesen jobber for fullt med å få opp midlertidige bruer i Valdres og Fredrikstad som erstatning for fagverksbruene som er stengt.

På E16 i Valdres er arbeidet med den midlertidige brua i gang. (Foto: Statens vegvesen)
På E16 i Valdres er arbeidet med den midlertidige brua i gang. (Foto: Statens vegvesen)

Bruelementene til de midlertidige bruene som skal settes inn for Tveit bru på E16 i Vang i Valdres og Moumbekken bru på riksveg 22 i Fredrikstad, er kommet fram. Monteringa er godt i gang.

– Det er for tidlig å si når de midlertidige bruene kan åpne, men vi jobber for fullt for at det skal skje så fort som mulig, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen. Vegvesenet vil komme med en prognose på mandag for når de midlertidige bruene åpner for trafikk.

Trafikale utfordringer

I Valdres har det vært store utfordringer på omkjøringsvegen for Tveit bru, fylkesveg 2510 Liagardsvegen. Det har ført til at omkjøringsvegen nå er stengt for kjøretøy over 3,5 tonn. Tungbiler må kjøre om riksveg 52 Hemsesdalsfjellet og fylkesveg 51 Golsfjellet.

Omkjøringsvegen i Valdres er åpen for personbiler, lokal næringstransport og utrykningskjøretøyer. For å få ei trygg trafikkavvikling, er det innført ledebilkjøring hele døgnet. Bilistene må regne med ventetid på ca. 45 minutter. Kjøretøy under utrykning slippes gjennom umiddelbart.

I Kongsvinger er Norsenga bru på E16 stengt. Omkjøring er lagt om fylkesveg 210 mellom Kongsvinger og Elverum. Her går trafikken til tider sakte.

– Vi ber trafikantene smøre seg med tålmodighet, og ikke minst ta hensyn til de mange myke trafikantene som ferdes langs fylkesvegen gjennom Kongsvinger, sier Løkken. 

I Fredrikstad er Moumbekken bru på riksveg 22 stengt. Har flyter trafikken bra på omkjøringsvegen.

Omkjøring på grunn av stengte bruer

På vegvesen.no finner du informasjon om omkjøringsveger for de 14 stengte bruene og estimert ekstra reisetid: Omkjøringer på grunn av stengte bruer | Statens vegvesen

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

På E16 i Valdres er arbeidet med den midlertidige brua i gang. (Foto: Statens vegvesen)
På E16 i Valdres er arbeidet med den midlertidige brua i gang. (Foto: Statens vegvesen)
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom