Møller Mobility Group

Møller Mobility Group legger frem årsresultater: Rekordprestasjoner i 2022 - spår et noe dempet 2023

Del
Etter historisk mange nybilleveranser i desember, leverer Møller Mobility Group et resultat før skatt på 2.649 millioner kroner i 2022, 87 millioner kroner bedre enn i 2021. Omsetningen endte på 39,2 milliarder kroner med en solid resultatgrad på 6,8 prosent. I tillegg til de gode resultatene utvikler konsernet både folk og forretning i en bærekraftig retning.
Konsernsjef Petter Hellman
Konsernsjef Petter Hellman

Antall utleverte biler gikk noe opp mot 2021, men økte snittpriser på nye biler er hovedforklaringen til omsetningsøkningen, i tillegg til et meget sterkt bruktbilmarked og noe fremgang i servicemarkedet. Ordrebanken ved inngangen til 2023 er fortsatt god, men inflasjon, renteøkning, samt økte skatter og avgifter har dempet kontraktinngangen.

- Vi er selvsagt fornøyde med historisk gode resultater. Vi er også glad for å parallelt ha videreutviklet en solid organisasjon, gjort noen strategisk viktige investeringer, og levert gode prestasjoner innen bærekraft. Dette gjør oss godt rustet for det som vil bli en noe mer utfordrende tid, sier konsernsjef Petter Hellman.

Gode prestasjoner innen folk og bærekraft
Alle enheter av virksomheten ble sertifisert som Great Place to Work i 2022, et resultat av målrettet arbeid, og en viktig milepæl på veien mot ambisjonen om å bli blant de beste arbeidsplassene i Norden og Baltikum. Møller Mobility Group kom ut som klimavinner i PWCs klimaindeks i 2022 som ett av ti selskaper i Norge. Elektriske biler utgjorde hele 86 prosent av konsernets salg av nye personbiler i Norge, og 41 prosent i Sverige og 6 prosent i Baltikum.

- Satsningen på folk og bærekraft fortsetter med uforminsket styrke, og vi har nådd noen viktige milepæler i året som gikk. Markedet tok også godt imot våre nye elbilmodeller, og vår elbilandel av personbilsalg på 86 prosent er blant de beste i bransjen, understreker Hellman.

Viktige investeringer styrker posisjonen
Det ble foretatt en rekke strategisk viktige investeringer i 2022. Disse inkluderer oppkjøp av forhandlervirksomheten Erik Arnesen Bryn AS, og biltilpasningsvirksomheten Iseveien Services. I tillegg kom økning i eierandeler i Mitt Dekkhotell, Rebil og Gire, utvikling av digitale løsninger, samt oppgraderinger av forhandleranlegg.

- Det er også stor aktivitet i det digitale transformasjonsprogrammet DRIVe, og vi har kommet i gang med flere piloteringer. DRIVe er vårt viktigste strategiske initiativ, der morgendagens løsninger skal utvikles, og derigjennom sikre vår posisjon for fremtiden, forklarer Hellman.

Krevende start på 2023
Inngangen til 2023 har vært krevende, der makroøkonomiske drivere, en rask og kraftig innføring av elbilavgifter og vedvarende produksjonsutfordringer bidrar til å kjøle ned markedet. Situasjonen er labil, og Møller Mobility Group tror på et noe svekket totalmarked i Norge i 2023, med ca. 130.000 registrerte personbiler og 30.000 registrerte varebiler. Nedgangen i prognosen skyldes i hovedsak utlevering av 20.000 ekstra biler på tampen av fjoråret.

Møller Mobility Group har en meget god finansiell posisjon, en fremtidsrettet, bærekraftig strategi og en sterk organisasjon, og har dermed et godt utgangspunkt for å håndtere usikkerhetene knyttet til makroøkonomisk utvikling, leveranseutfordringer og konkurransesituasjon. For å minimere usikkerhet og sårbarhet, og som et føre-var-prinsipp, har konsernledelsen besluttet å redusere ikke-kritiske kostnader.

- På tross av det urolige makrobildet, har vi tro på fremtiden. Møller Mobility Group har som ambisjon å alltid ha produkter, priser og et ledende forhandlerapparat som sikrer at vi er konkurransedyktige. Vi har markedsledende produkter i nyttekjøretøysegmentet, og en markedsandel på hele 23,5 prosent med nye bestselgere på vei inn i personbilsegmentet, avslutter Hellman.

Kontakter

Bilder

Konsernsjef Petter Hellman
Konsernsjef Petter Hellman
Last ned bilde

Lenker

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom