Møller Mobility Group

Møller Bil samler all aktiviteten på Hamar

Del

Møller Bil samler Volkswagen, Audi og Skoda og bygger nytt forhandleranlegg, bruktbilsenter, dekkhotell og skadeanlegg på Hamar i samarbeid med Olrudgruppen.

Illustrasjon: Meinich Arkitekter
Illustrasjon: Meinich Arkitekter

Møller Bils forhandleraktivitet på Hamar består i dag av Volkswagen person og nytte- og Audi-forhandleren Møller Bil Hamar og Skoda-forhandleren Møller Bil Storhamar, som også er samlokalisert med Møller Bil Skadesenter Hamar.

Aktivitetene samles nå på en 30.000 kvadratmeter stor tomt i Ikea Handelspark. Det vil bygges lokaler som til sammen måler over 12.000 kvadratmeter. Det er Olrudgruppen som vil eie tomten og bygget, mens Møller Bil skal være leietaker.

- Dette er en milepæl for Møller Bil i Innlandet, og dette kommer til å bli regionens flotteste bilanlegg. Anlegget vil være et fantastisk utstillingsvindu med E6 som nærmeste nabo, sier regiondirektør for Møller Bil Midt-Norge Kenneth Snarli.

Stor satsing på bruktbil og dekkhotell
Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy, Skoda og Audi vil ha sitt eget lokale i det 7.000 kvadratmeter store anlegget for nybilsalg, og mellom merkelokalene vil det være dedikerte utleveringssoner for hvert av merkene som optimaliserer logistikken i anlegget.

I bakkant av nybil-bygget er det felles verksted med egne løp for PKK, frontruteskift og flere dedikerte batteriarbeidsstasjoner, i tillegg til mange moderne arbeidsstasjoner. I andre etasje vil det være garderober, kontorer, kantine og treningsrom for de ansatte, samt kontorer som kundene kan benytte mens de venter på sin bil.

Volkswagen-konsernet skal med sin strategi «Way to Zero» bli best i verden på e-mobilitet, og investerer de neste årene rundt 30 milliarder euro i elektrisk mobilitet på tvers av konsernet. Møller Bil skal lede an elektrifiseringen av bilparken i de markedene de er til stede, og det gjelder også på anleggssiden. Det vil være 50 ladepunkter for elbiler inne og ute ved det nye anlegget på Hamar, i tillegg til 2 hurtigladere på 200 kWh. Det legges også opp infrastruktur til å bygge ut ytterligere 50 ladepunkter.

Det vil i så høy grad som mulig bli benyttet miljøvennlige materialer, og det legges opp til flere energisparende tiltak med for eksempel mål om etablering av solceller på taket.

- Møller Bil har bærekraft som en sentral del av sin strategi, og anlegget vil for eksempel bli varmet opp med fjernvarme, sier daglig leder for Møller Bil Hamar, Atle Findahl.

På siden av nybil-anlegget vil det etableres et eget bruktbilsenter på 2.000 kvadratmeter med eget klargjøringsverksted som har mulighet for vask og takst, samt eget fotoområde. Dermed vil hele bruktbilprosessen kunne gjøres effektivt i anlegget som vil ha plass til opp mot 80 brukte biler.

- Vi skal øke bruktbilvolumet betydelig, og ser at vi kan ta ut et enda større potensial i området. Å ha et eget bruktbilsenter gir flere spennende muligheter, sier Snarli.

I tillegg vil det etableres et 1.000 kvadratmeter stort dekkhotell med kapasitet på i overkant av 3.000 dekksett i bakkant av nybilanlegget, og det vil bli bygget tak mellom nybilanlegget og dekkhotellet. Det vil også være et eget kundemottak på dekkhotellet for å sørge for gode kundeopplevelser og effektive prosesser.

Trenger flere fagfolk innenfor skade- og lakkfaget
På tomten skal det også oppføres et helt nytt skadesenter som måler nesten 2.100 kvadratmeter, pluss kaldtak ute for lagring av biler på 240 kvadratmeter. I tillegg til ett topp moderne karosseriverksted med flere oppretterplasser, vil Møller Bil Skade også ta ansvaret for lakkering selv i det nye skadesenteret. Det betyr at det trengs nye kollegaer både på oppretting og lakkering.

- Dermed får vi samlet hele næringskjeden i ett bygg. Det er viktig for distriktet at det kommer et skadesenter som kan være en samlende hub for store, strukturelle skader, sier Kurt Eskevik, leder for skade i Møller Bil.

Skade- og lakkanlegget vil bli CO2-nøytralt gjennom at det brukes fornybar energi. Dette er samme løsning som tas i bruk både på det nye småskadesenteret på Kokstad i Bergen og på skadesenteret som etableres på Alnabru.

- Vi vil umiddelbart starten jobben med å sondere og rekruttere nye kolleger til vårt fremtidige skadeteam, sier Eskevik.

Langt samarbeid
Atle Findahl legger ikke skjul på at det har oppstått noen logistikkmessige flaskehalser med volumveksten som Møller Bil Hamar har hatt de siste årene.

- Vi har hatt en fantastisk økning i både omsetning og resultat, og å få samlet all aktivitet på samme tomt er svært viktig for å få tatt neste steg. Vi har jobbet veldig mye for å få logistikken optimal i det nye anlegget, og arbeidsflyten vil bli betydelig forenklet, sier Findahl.

- Alle ansatte her gleder seg veldig til det nye anlegget står klart, og vi setter stor pris på at eierne ser behovet for å satse på Hamar, legger den daglige lederen til.

Møller Bil og Olrudgruppen har samarbeidet i over 15 år etter at Møller Bil overtok bilforhandler-virksomheten til Olrudgruppen i 2006. Flere av Møller Bils forhandlere i distriktet leier lokaler hos Olrudgruppen, som er en stor forvalter av næringseiendom i regionen.

- Vi er veldig fornøyde med det nye anlegget som nå skal bygges, og våre kravspesifikasjoner har blitt møtt på en svært tilfredsstillende måte, sier Snarli.

- Vi har et langt og godt forhold til Møller Bil, og ser veldig frem til å fortsette dette og begynne utbyggingen. Vi ser på dette som det flotteste og mest moderne bilanlegget mellom Trondheim og Oslo, sier Øystein Holtet, administrerende direktør i Olrudgruppen.

Planlagt overtakelse er 31. desember 2023, og forventet åpning er i januar 2024.

For mer informasjon, ta kontakt med:

  • Møller Bil: Kenneth Snarli, regiondirektør for Møller Bil Midt-Norge
    909 30 707/kenneth.snarli@moller.no
  • Møller Bil Skade: Kurt Eskevik, leder skade i Møller Bi
    450 15 455/kurt.eskevik@moller.no
  • Olrudgruppen: Øystein Holtet, administrerende direktør Olrudgruppen
    901 35 935/oystein@olrud.no

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Meinich Arkitekter
Illustrasjon: Meinich Arkitekter
Last ned bilde
Illustrasjon: Meinich Arkitekter
Illustrasjon: Meinich Arkitekter
Last ned bilde
Kenneth Snarli, regiondirektør Midt-Norge i Møller Bil.
Kenneth Snarli, regiondirektør Midt-Norge i Møller Bil.
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Møller Bil eies av Møller Mobility Group, er Norges største bilforhandlerkjede og har 45 bilforhandlere og 11 spesialiserte skadeverksteder spredt over hele landet. Møller Bil Hamar og Møller Bil Storhamar er sammen med seks andre forhandlere og Møller Bil Skadesenter Hamar en del av Møller Bil Innlandet AS, som i 2021 omsatte for nesten to milliarder kroner.

Olrudgruppen forvalter i dag ca. 50.000 kvadratmeter næringsarealer. Alt er lokalisert i Hedmarks-regionen og hovedkontoret ligger på Hamar. I tillegg til Møller Bil har Olrudgruppen andre store leietakere som Ikea, Bohus Møbler, Jysk, Rema 1000 og Statsarkivet.

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom