Moelven

Moelven tjente 70 millioner NOK på driften i første kvartal

Del

Moelven startet året positivt, og koronaviruset har ennå ikke påvirket driften i konsernet i vesentlig grad. Pandemien gjør derimot at framtiden nærmest er umulig å lese.

Moelven startet året positivt.
Moelven startet året positivt.

Moelven omsatte for NOK 2 735,5 millioner i første kvartal, noe som er en marginal økning fra samme periode i fjor (2 695,8). Driftsresultatet i første kvartal endte på NOK 69,6 millioner mot fjorårets NOK 140,9 millioner.

Resultat før skatt ble minus NOK 30,5 millioner mot pluss NOK 100,1 millioner i første kvartal 2019. Hovedårsakene til nedgangen er reduserte marginer innen den internasjonale trelastvirksomheten, redusert aktivitetsnivå innen systeminnredninger samt byggmodul i Sverige. I tillegg ble det en sterkt negativ utvikling i markedsverdier på urealiserte finansielle instrumenter, som konsekvens av sterk uro i finansmarkedene.

- Vi leverer et driftsresultat som etter forutsetningene er meget bra. Dette skyldes god aktivitet inn mot byggevarehandelen. Vi ser en positiv utvikling i markedet for internasjonal trelast sammenlignet med tampen av fjoråret, samt en gunstig valutasituasjon for våre eksporterende enheter. Det har også vært en bedring i ordreinngangen for enhetene våre innenfor modulbygging og limtre, sier konsernsjef Morten Kristiansen. 

Koronautbruddet

Korona-pandemien har naturligvis preget konsernet, selv om de direkte konsekvensene av virusutbruddet ikke har vært de største til nå for oss.

- Vi har hatt et høyere fravær enn vanlig som følge av koronasituasjonen, men stort sett har vi har klart å opprettholde både produksjon og leveranser etter planen. Vi opplever dog at endringer kommer fort og brått, spesielt på det internasjonale markedet. Dette har medført behov for lokale tilpasninger, og det handler om å hele tiden være våken for å fortløpende kunne håndtere en pågående usikker situasjon. Vi har blant annet justert investeringsaktiviteten en periode frem til vi har en klarere oversikt over konsekvensene av virusutbruddet, sier Kristiansen.

Uforutsigbar framtid

Aldri før har utsiktene vært vanskeligere å forutse. Det eneste som er sikkert er at Moelven kommer til å bli påvirket av pandemien.

- Vi er spesielt bekymret for utviklingen av større prosjekter innen byggebransjen både i Norge og Sverige. Moelven er tilstede i hele verdikjeden innenfor trebransjen, og dersom aktiviteten på prosjektsiden tørker ut vil bransjen vår bli sterkt påvirket. Vi har allerede sett klare tendenser til dette innenfor våre enheter som jobber med kontorinnredning. Vårt håp er at myndighetene iverksetter flere byggeprosjekter for å holde økonomien i gang ut året og inn i det neste, sier Kristiansen.

Moelven har denne uken hatt general- og bedriftsforsamling. Her finner dere nytt styre og bedriftsforsamling.

Les kvartalsrapporten for Q1 2020 her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Moelven startet året positivt.
Moelven startet året positivt.
Last ned bilde
Konsernsjef Morten Kristiansen.
Konsernsjef Morten Kristiansen.
Last ned bilde

Om Moelven

Moelven
Moelven
Industrivegen 2
2390 Moelv

+47 623 47 000https://www.moelven.com/no

Moelven Industrier ASA er et skandinavisk industrikonsern som produserer og leverer bærekraftige produkter og tjenester til byggebransjen. Konsernet omsetter årlig for rundt NOK 11 milliarder, og har ca. 3400 medarbeidere som hver dag jobber for å gi folk gode rom. Moelvens 37 produksjonsselskaper er fordelt på 46 produksjonssteder i Norge og Sverige, og er organisert i tre divisjoner: Timber, Wood og Byggsystemer.

Følg saker fra Moelven

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Moelven på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Moelven

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom