NBBL - Norske Boligbyggelag

Moderat prisoppgang på borettslagsboliger

Del

NBBLs prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger økte 1,4 prosent i andre kvartal 2021. Borettslagsprisene ligger hele 12,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Borettslagsprisene ligger hele 12,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Borettslagsprisene ligger hele 12,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

– Boligprisene stiger og det omsettes fortsatt mange boliger, men euforien vi har opplevd det siste året ser ut til å avta, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Kombinasjonen av ventede renteøkninger i september og desember samt høy byggeaktivitet på landsbasis bidrar nå til å dempe prisveksten.

Boligbygging må prioriteres

– Det er gode nyheter for alle som skal inn i boligmarkedet at prisveksten ser ut til å avta. Med tosifret boligprisvekst det siste året så er det likevel en utflating på et meget høyt prisnivå i mange byer, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

NBBLs Førstehjemindeks viser at det i mange byer blir stadig vanskeligere å komme inn på boligmarkedet uten foreldrehjelp. Dette støttes av tall fra SSB som viser at andelen leietakere har steget med omtrent 90.000 på fem år. Eierandelen har falt tilsvarende, og særlig blant dem med lav inntekt.

– Med fortsatt høy etterspørsel etter bolig er det derfor viktig å understreke viktigheten av at tilstrekkelig boligbygging prioriteres politisk i pressområder, sier Fredriksen.

Fakta om undersøkelsen

NBBL utgir hvert kvartal prisstatistikk for omsatte borettslagsboliger. Denne viser utvikling i totalpris, kjøpesum og fellesgjeld. Se hele den regionale oversikten her.

Nøkkeltall

Gjennomsnittlig totalpris: 3.756.000

Endring i totalpris:

1,4 prosent

Gjennomsnittlig kjøpesum: 3.421.000

Endring i totalpris fra Q2/2020: 12,9 prosent

Gjennomsnittlig fellesgjeld: 335.000

Andel fellesgjeld av totalpris: 8,9 prosent

5.667 omsatte boliger i utvalget

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Borettslagsprisene ligger hele 12,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Borettslagsprisene ligger hele 12,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom