IKEA

Møbler som setter gaming høyest

Del

Det finnes 2,5 milliarder gamere verden over, ei mangfoldig gruppe som forenes av kjærligheten til e-sport og gaming, men de har vært ei oversett gruppe fra et hjem-innredningsperspektiv. Det er i ferd med å endre seg nå, det nye gamingsortimentet utviklet av IKEA i samarbeid med Republic of Gamers (ROG) ble lansert på IKEA Kina 29. januar og fra oktober 2021 blir sortimentet solgt i Norge.

Gaming er mer enn morsomt tidsfordriv. Det er en måte å slappe av og fjerne tankene fra hverdagslige problemer, og å komme i kontakt med mennesker overalt. For noen er det til og med et levebrød. Med et stadig økende antall spillere verden over var det et naturlig steg for IKEA å lage et gamingsortiment. 

På IKEA vet vi mye om smarte hjeminnredningsløsninger, men vi er nybegynnere på spilling. For å bidra til en bedre hverdag for alle spillere, samarbeidet IKEA med ROG (Republic of Gamers), et ASUS-undermerke, som beholder den ledende posisjonen i spillbransjen og designer høy kvalitet, innovativ maskinvare og utstyr for spillere. ROG har inngående kunnskap om gamingbransjen og ønsker å finne nye måter å få spilling til å smelte inn i hjemmet. Ved å kombinere det beste fra disse to verdenene, tok samarbeidet sikte på å skape relevante, funksjonelle, fine og rimelige produkter og løsninger for å gjøre det enklere for alle å lage seg både det spilloppsettet og det hjemmet de ønsker. 

Det nye gamingsortimentet vil være rettet mot PC-spillere og inkluderer seks produktfamilier: HUVUDSPELARE, UTESPELARE, MATCHSPEL, GRUPPSPEL, UPPSPEL og LÅNESPELARE.

Alle UPPSPEL-produktene er designet av IKEA og ROG i nært samarbeid. Resten av produktfamiliene er utviklet av IKEA, basert på innsikt og kunnskap vi har fått gjennom samarbeidet.

Til sammen inneholder sortimentet mer enn 30 produkter, som dekker både møbler – spillbord og stoler, en skuffeenhet – og tilbehør – en krusholder, en musebungee, ei nakkepute, ei ringlampe og mye mer. Hver produktfamilie tilbyr også et spillbord og en stol i forskjellige prisklasser.

«Gamere verden over kjenner og elsker ROG-merkevaren, og de stoler på at den leverer de mest spennende spillinnovasjonene i markedet,» sier Kris Huang, administrerende direktør for ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit. «Det nye samarbeidet vårt med IKEA vil gjøre det mulig for ROG å finne nye og interessante måter å glede spillere i og rundt hjemmet.»

«Behovene til milliarder av spillere verden over er svært forskjellige, mens det eksisterende tilbudet er ganske teknisk og ofte oppfattes som maskulint designmessig, til tross for at rundt 46 % av spillerne er kvinner», sier Ewa Rychert, Global Business Leader of Workspace, IKEA of Sweden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom