Mime Petroleum AS

Mime Petroleums første oppkjøp i Norge er godkjent og fullført

Del

Mime Petroleum, det Oslo-baserte uavhengige U&P-selskapet, har mottatt Norske myndigheters godkjenning for og fullført oppkjøpet av eierinteresser i de betydelige Balder og Ringhorne Øst-feltene på norsk kontinentalsokkel.

Mime inngikk en avtale med Vår Energi AS om å bli partner i seks lisenser vest for Stavanger 29. mars 2019. Avtalen gir Mime en eierandel på 10 prosent i Balder feltet, og en eierandel på 7,4 prosent i Ringhorne Øst feltet.

Oppkjøpet er Mimes første siden prekvalifiseringen som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel i juni 2018.

Sverre Skogen, administrerende direktør og styreleder i Mime, sa: "Vi deler Vår Energis ambisiøse planer om å utvikle og maksimere Balder / Ringhorne-området og vi vil aktivt støtte operatøren i arbeidet med sikker og effektiv drift.

"Vår Energi er en utmerket partner og de involverte lisensene er svært attraktive for oss, da de inneholder de tre viktige elementene: løpende produksjon, et stort utviklingsprogram og videre avgrensnings og letemuligheter.

"Vår ambisjon er å bli et ledende, selvstendig U&P-selskap i Norge.

"Vårt fokus er på å HMS, økt utvinning fra eksisterende felt, og utvikling av petroleumsressurser på norsk sokkel, og teamet vårt har kunnskap og kompetanse til å forfølge et bredt spekter av muligheter.

"En av lisensene vi har kjøpt er PL 001, den første lisensen tildelt i Norge, og starten på denne viktige industrien for landet vårt. Vi tar dette som et bud om suksess."

Mime har kjøpt 10 prosent eierandel i PL 001, PL 027, PL 027C, PL 028, PL 028S og PL 027GS, mens Vår Energi fortsetter som operatør med 90 prosent eierinteresser.

Partene planlegger å videreutvikle Balder og Ringhorne-feltene gjennom Balder X-prosjektet. Balder X-prosjektet innebærer store fremtidige aktiviteter som for eksempel å forlenge Jotun FPSOs levetid til 2045 og boring av 20 nye produksjonsbrønner i Balder og Ringhorne-feltene. En revidert plan for utvikling og drift av feltene er planlagt å bli sendt inn til norske myndigheter i fjerde kvartal 2019. Andre pågående prosjekter omfatter et boreprogram på Ringhorne-feltene og forlengelse av Balder FPSOs levetid. 


Avtalen mellom Vår Energi og Mime er underlagt taushetsplikt


Mediekontakt: Sverre Skogen (post@mime-petroleum.com)

Informasjon til redaktører:

Om Mime Petroleum AS
Mime Petroleum fokuserer på utvikling og produksjon av olje og gass på norsk sokkel. Selskapet består av svært erfarne ansatte innen olje og gassindustrien. Mimes visjon er å bygge en ledende U&P virksomhet som er anerkjent for sin evne til å bruke kunnskap for å skape verdier. Gjennomføringen av vår strategi vil bli understøttet av våre fire kjerneverdier: Samarbeid, Kunnskap, Integritet og Eierskap. Selskapet ledes av administrerende direktør og styreleder Sverre Skogen og har sitt hovedkontor på Lysaker, Norge.


Mer informasjon er tilgjengelig på www.mime-petroleum.com 

Om Mime Petroleum AS

Mime Petroleum AS
Strandveien 50
1366 Lysaker

http://www.mime-petroleum.com

Følg saker fra Mime Petroleum AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mime Petroleum AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.