Norges Jeger- og Fiskerforbund

Millioner til sjøørreten i Oslofjorden

Del

Norges Jeger- og Fiskerforbund har mottatt 2,9 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen for å forbedre gyte- og oppvekstforholdene for sjøørreten i Oslofjorden. - Dette er svært gode nyheter for naturen og sjøørreten i Norges viktigste friluftsområde, sier Bjarte Erstad, som leder sportsfiskerutvalget i NJFF.

Sjøørreten rundt Oslofjorden skal få bedre gyte- og oppvekstvilkår.
Sjøørreten rundt Oslofjorden skal få bedre gyte- og oppvekstvilkår.

NJFF tar et krafttak for å forbedre sjøørretens livsvilkår i Oslofjorden fra Hvaler til Portør. Det etableres et prosjekt kalt "Sjøørretriket", der formålet er å kartlegge og forbedre sjøørretens livsvilkår i de mange bekker som er så viktige for sjøørretens livssyklus. 

- Vi har som mål å kartlegge alle potensielle gytebekker i regionen, og iverksette tiltak for å forbedre den naturlige produksjonen av fisk i bekken der det er mulig, sier Bjarte Erstad fra NJFF. 

Ofte er det mindre tiltak som skal til, av typen å fjerne ulike vandringshindre, forbedre gytemulighetene i bekken ved å legge ut gytegrus, restaurere verdifull kantvegetasjon eller kanaliserte bekkeløp. Sjøørretriket vil driftes av NJFF sentralt, med heltidsansatte personer, og har en foreløpig tidsramme på tre år. 

- Som alltid er vi avhengige av entusiastene, forklarer Erstad. Vi har svært oppegående og arbeidsvillige lokalforeninger i så godt som alle kommuner i regionen. Vi skal bygge videre på den store innsatsen som allerede er nedlagt lokalt av våre folk. Her er det mange kompetente ildsjeler som har et stort hjerte for sjøørreten og som kan bidra inn i tidenes største sjøørretsatsing i Oslofjorden.  

Fikk napp hos Sparebankstiftelsen

- Vi har stor tro på prosjektet fordi det kombinerer konkrete tiltak for å bedre forholdene for sjøørreten med deltagelse og undervisning for barn og unge. Gjennom å vise at det nytter å iverksette tiltak, håper vi at prosjektet vil øke engasjementet og motivasjon til å lære mer om naturen, sier Eva Grothe, rådgiver i avdelingen som bidrar til Natur og friluftsliv i Sparebankstiftelsen DNB.

Prosjektet "Sjøørretriket" fikk altså 2,9 millioner kroner fra stiftelsen, men vil i tillegg bli finansiert av egne midler hos NJFF, samt offentlige tilskudd og andre eksterne midler.   

For ytterligere informasjon, kontakt fiskekonsulent Øyvind Fjeldseth på 97 19 32 87, eller o.f@njff.no Om Sparebankstiftelsen DNB
«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsen DNBs visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, deltakelse og tilhørighet for barn og unge.
Sparebankstiftelsen DNB er den største av Norges 33 sparebankstiftelser, og har som sitt geografiske kjerneområde fylkene Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Oppland, samt kommunen Ringsaker i Hedmark. Støtte til lokale prosjekter gis innenfor dette området.
Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt over 6 milliarder kroner til allmennyttige formål.

-

Bilder

Sjøørreten rundt Oslofjorden skal få bedre gyte- og oppvekstvilkår.
Sjøørreten rundt Oslofjorden skal få bedre gyte- og oppvekstvilkår.
Last ned bilde
Bjarte Erstad, leder i NJFFs sportsfiskerutvalg
Bjarte Erstad, leder i NJFFs sportsfiskerutvalg
Last ned bilde
«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsens visjon
«Vi utløser gode krefter» er Sparebankstiftelsens visjon
Last ned bilde
Eva Grothe, Sparebankstiftelsen
Eva Grothe, Sparebankstiftelsen
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Rettelse: Det er i kveld Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) inviterer til 150års-feiring i Oslo!20.10.2021 09:25:21 CEST | Presseinvitasjon

Vi kom i skade for å skrive feil dato (men riktig dag!) i gårsdagens utsendte invitasjon. Det er i kveld, onsdag 20. oktober, at det er jubileumsarrangement på Frognerseteren Friluftssenter i Oslo. For NJFF er det mer naturlig å feire 150 år ute i det fri, enn innendørs med bankett og stive snipper. Over 300 inviterte gjester skal få oppleve fantastisk musikk ved ISÁK, få smake på nydelige vilt- og fiskeretter fra landets beste kokker, og i tillegg er det gaver, bål og andre overraskelser som vil gjøre denne høstkvelden magisk og uforglemmelig.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) fyller 150 år og inviterer til stor utebursdag på Frognerseteren19.10.2021 11:55:05 CEST | Presseinvitasjon

Onsdag 18. oktober er det jubileumsarrangement på Frognerseteren Friluftssenter i Oslo. For NJFF er det mer naturlig å feire 150 år ute i det fri, enn innendørs med bankett og stive snipper. Over 300 inviterte gjester skal få oppleve fantastisk musikk ved ISÁK, få smake på nydelige vilt- og fiskeretter fra landets beste kokker, og i tillegg er det gaver, bål og andre overraskelser som vil gjøre denne høstkvelden magisk og uforglemmelig.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom