Hold Norge Rent

Miljøpris til Amalia plukker opp!

Del

Norges gjeveste miljøpris går Amalia-Louise Miniggio, bedre kjent som «Amalia plukker opp». Gullklypa 2018 deles ut under Hold Norge Rent-konferansen av Gudrun Fatland, prosjektleder i Bergen og Omland Friluftsråd og Vestlandsrådet.

Amalia plukker opp! Foto: Yvonne-Marie Miniggio
Amalia plukker opp! Foto: Yvonne-Marie Miniggio

Gullklypa deles ut hvert år av Hold Norge Rent for å markere en person eller organisasjon som har gjort en utmerket innsats mot marin forsøpling. Prisen består av en søppelklype, et diplom og en gave på kr. 5 000 sponset av Ragn-Sells.

Amalia har utmerket seg i et år der engasjementet aldri har vært større. 140 000 frivillige har vært ute og plukket marint avfall, men Amalias innsats merkes på sosiale medier, men også i ryddemiljøet.

Amalia har vist et stort engasjement for strandrydding, og tok et friår for å plukke opp forsøpling som hun dokumentere i sosiale medier. Innsatsen hennes har vært med på å få mange til å bidra med egne ryddeaksjoner.

Høsten 2017 tok hun initiativ til prosjektet «Amalia plukker opp». I 70 dager reiste hun Norge rundt for å plukke søppel, og ble sjokkert av det hun så. 

Dette inspirerte henne senere til å leve en "Zero Waste"-livvsstil i en periode uten emballasje og engangsartikler. Denne høsten reiste Amalia igjen rundt i Norge for å plukke søppel og inspirere andre til å leve grønnere.

Bostedet var en van som hun bygget om til å gå på frityrolje, noe som vanligvis må leveres til spesialavfallsbehandling.

Hvor enn hun reiser kontaktet hun lokale organisasjoner for å lære av hver enkelt, og dele sine egne erfaringer.

Et slik frisk pust er både spennende og viktig å ha med, og gjør ryddemiljøet tettere og til et hyggelig sted å være. Amalia skiller seg ut fordi hun er svært inkluderende, åpen, og snakker ærlig om hvordan problemet påvirker henne som person. Mange av følgerne hennes på instagram føler seg truffet av hennes budskap, og har blitt involvert via henne.

Hun ønsker å inspirere likesinnede til å ta egne grep - og det har hun lykkes med.

Hun gjør det lett å se hvor mye man kan få til når man er flere. 

Amalia bor i Oslo, men er opprinnelig fra Kvænangen i Troms.

Nøkkelord

Kontakter

Fanny PindsleProsjektleder for opprydding

Fanny Pindsle er Hold Norge Rents ryddegeneral, og leder for den store Strandryddeuka. Spør henne om marint avfall og lur rydding!

92206173fanny.pindsle@holdnorgerent.no

Bilder

Amalia plukker opp! Foto: Yvonne-Marie Miniggio
Amalia plukker opp! Foto: Yvonne-Marie Miniggio
Last ned bilde
Amalia bygget om en van til å gå på frityrolje. Foto: Amalia plukker opp
Amalia bygget om en van til å gå på frityrolje. Foto: Amalia plukker opp
Last ned bilde

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningens overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur og å forebygge forsøpling av miljøet. Sammen rydder vi Norge!

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom