Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Midt-Norge drikker mest kakao i påsken

Del
Lite slår varm kakao i påskesola! 6 av 10 sier de pleier å drikke kakao i påsken, og den deilige og varme drikken er aller mest populær blant dem som bor midt i landet.
Hele 7 av 10 i Midt-Norge drikker kakao i påsken.
Hele 7 av 10 i Midt-Norge drikker kakao i påsken.

Som i de fleste høytider har vi noen universelle tradisjoner vi forbinder med litt ekstra kos og hygge, og påsken er intet unntak.

I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen geografiske forskjeller i hvor vi drikker den mest. En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at det er i Midt-Norge vi elsker påskekakaoen aller mest. Der svarer hele 7 av 10 at de pleier å drikke kakao i påskeferien. 

Kakao en perfekt og enkel drikk som passer til de fleste anledninger. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med et brettspill eller en god bok.

– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en sunnere variant. I tillegg har vi sett at melk med sjokoladesmak uten tilsatt sukker er blitt veldig populært, og smaker like godt oppvarmet som kakao, til både frokost- og kveldskos. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt sammen med for eksempel chili, kanel, ingefær og bringebær. Og den ultimate påskekakaoen får du om du blander i litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.

Her er fem spennende kakaooppskrifter:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Luksuskakao med mørk sjokolade

Varm kakao med kanel

Spørsmål: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?

Alle (n=1015)

Nord-Norge (n=92)

Midt-Norge (n=139)

Vestlandet (n=208)

Sørlandet (n=138)

Østlandet (n=307)

Oslo (n=132)

Ja

60 %

60 %

68 %

65 %

58 %

53 %

56 %

Nei

36 %

38 %

28 %

28 %

38 %

42 %

39 %

Vet ikke

4 %

2 %

4 %

7 %

4 %

5 %

5 %

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2022

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hele 7 av 10 i Midt-Norge drikker kakao i påsken.
Hele 7 av 10 i Midt-Norge drikker kakao i påsken.
Last ned bilde
Varm sjokolade med appelsin
Varm sjokolade med appelsin
Last ned bilde
Chilikakao
Chilikakao
Last ned bilde
Kakao med ingefær
Kakao med ingefær
Last ned bilde
Mørk sjokolade
Mørk sjokolade
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye