Mesta

Mesta skal rehabilitere dam

Del

Mesta tildeles kontrakt med SISO Energi AS om rehabilitering av dam SISO Nord og Syd. Kontrakten har en verdi på nærmere 47 millioner.

Dam i tilknytning til Siso Kraftverk. Foto: Hans Martin Hjemås
Dam i tilknytning til Siso Kraftverk. Foto: Hans Martin Hjemås

Dammene som skal rehabiliteres demmer opp Sisovatnet som ligger i Sørfold kommune i Nordland. De ligger begge på vestenden av vannet, som er inntaksmagasin til SISO kraftverk.

- Å få bidra med rehabilitering av dam til kraftverket er interessant for Mesta. Energi fra vannkraftverk er essensielt i det store infrastrukturbildet, og gjør dette til et spennende marked som passer godt med vår kompetanse, sier konserndirektør for Anlegg og spesialproduksjon, Kjell Asbjørn Næss.

Mesta leverte tilbudet som kom best ut etter at alle tildelingskriteriene var vurdert. Prosjektet omfatter betongarbeider, fjelluttak av ca. 40 000m3, fylling og plastringsarbeider.

Arbeidet vil bli gjennomført i tidsrommet juni til oktober i 2022 og i 2023. SISO Energi er byggherre og prosjektet inkluderer også samarbeid med Multiconsult. 

- Vi skal bruke vinteren på å legge gode planer, og vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet til sommeren, forteller prosjektsjef for anlegg region Nord, Yngve Fredriksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dam i tilknytning til Siso Kraftverk. Foto: Hans Martin Hjemås
Dam i tilknytning til Siso Kraftverk. Foto: Hans Martin Hjemås
Last ned bilde

Om Mesta

Mesta
Mesta
Strandveien 15
1366 Lysaker

+47 478 05 200https://www.mesta.no/
Mesta bygger, vedlikeholder og utvikler norsk infrastruktur på oppdrag fra offentlige og private kunder. Vi er Norges ledende aktør innen drift og vedlikehold av vei og veielektro, med et viktig samfunnsoppdrag: Vi får folk fram. 

Mesta har 1700 ansatte som hver dag jobber for å sikre trygg og åpen infrastruktur i hele landet. Selskapet omsetter for over 4,5 milliarder kroner årlig. Mesta er eid av den norske stat, ved Nærings- og fiskeridepartementet. 

Følg pressemeldinger fra Mesta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mesta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mesta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom