Mesta

Mesta overtar bygg-avdelingen fra Eviny Fornybar

Del

De ansatte i byggseksjonen i Eviny Fornybar blir fra 2. mai en del av Mestas Anlegg og spesialproduksjonsavdeling i Leikanger. Det er klart etter at begge selskap har sagt ja til virksomhetsoverdragelse.

Grønndalsvatnet fjellarbeid. Foto: Eviny
Grønndalsvatnet fjellarbeid. Foto: Eviny

– Vi er glade for at Mesta kan ta over det dyktige fagmiljøet vårt. Eviny Fornybar har gått fra å være en kraftutbygger til å bli et driftsselskap, der den viktigste oppgaven er å skape verdi av de 39 kraftanleggene våre. Prognosene viser at det om få år vil bli færre oppdrag med rehabilitering av dammer og kraftstasjoner. Fjell- og betongarbeid er i dag ikke en del av vår strategiske satsing, så framover er dette tjenester vi best kan kjøpe i markedet, sier Olav Osvoll, konserndirektør Fornybar i Eviny.

Det var i september 2021 at styret i Eviny Fornybar vedtok å starte forhandlinger om virksomhetsoverdragelse. Andre selskap har vært aktuelle, men Mesta kom til slutt opp som den beste kandidaten til å overta byggmiljøet.

- I Mesta er vi veldig glade for å kunne ønske nye, dyktige medarbeidere velkommen. Den kompetansen de besitter passer veldig godt inn i vårt miljø. Vi håper og tror at de vil finne seg godt til rette hos oss i Mesta, sier Bjørn Granviken, konserndirektør for Anlegg og spesialproduksjon i Mesta.

Utvider kompetansen

Dette er en strategisk god utvidelse for Mesta fordi det gir selskapet gode forutsetninger for å øke tilstedeværelsen i kraftbransjen.

- I tillegg gir det muligheter for merarbeid og vi får ikke minst videreutviklet våre betong-, fjellsikring- og brumiljøer. Overtagelsen gjør at vi posisjonerer oss bra for vekst i markedet for rehabilitering av dammer, sier konserndirektør i Anlegg og spesialproduksjon, Bjørn Granviken.

Får med oppdrag for Eviny

Mesta Anlegg og Spesialproduksjon har over 500 medarbeidere og er en nasjonal totalleverandør som utfører alle typer anleggsarbeid, blant annet fjell- og tunnelsikring og rehabilitering av bruer og kaier.

I tillegg til 18 ansatte vil virksomhetsoverdragelsen også omfatte anleggsutstyr, driftsmateriell og kontrakter med oppdrag i tre år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Grønndalsvatnet fjellarbeid. Foto: Eviny
Grønndalsvatnet fjellarbeid. Foto: Eviny
Last ned bilde
Bjørn Granviken, Konserndirektør Anlegg og spesialproduksjon i Mesta
Bjørn Granviken, Konserndirektør Anlegg og spesialproduksjon i Mesta
Last ned bilde

Om Mesta

Mesta
Mesta
Strandveien 15
1366 Lysaker

+47 478 05 200https://www.mesta.no/

Mesta bygger, vedlikeholder og utvikler norsk infrastruktur på oppdrag fra offentlige og private kunder. Vi er Norges ledende aktør innen drift og vedlikehold av vei og veielektro, med et viktig samfunnsoppdrag: Vi får folk fram. 

Mesta har over 1700 ansatte som hver dag jobber for å sikre trygg og åpen infrastruktur i hele landet. Selskapet omsetter for over 5 milliarder kroner årlig. Mesta er eid av den norske stat, ved Nærings- og fiskeridepartementet. 

Følg pressemeldinger fra Mesta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mesta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mesta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom