Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz Vans akselererer den elektriske transformasjonen

Del

Mercedes-Benz Vans tilpasser sitt europeiske produksjonsoppsett som en del av strategien for å bli ledende innen elektrisk mobilitet. Allerede nå finnes det elektriske varebiler fra Mercedes-Benz i segmentet for mellomstore og store varebiler. Når eCitan lanseres, vil det være elektriske alternativer i hele produktporteføljen til Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans akselererer den elektriske transformasjonen
Mercedes-Benz Vans akselererer den elektriske transformasjonen

- Allerede fra 2025 vil alle nylanserte varebiler fra Mercedes-Benz leveres kun med elektrisk drivlinje. Gjennom store investeringer, og den dedikerte elektriske plattformen VAN.EA, viser Mercedes-Benz at de satser for alvor på den elektriske fremtiden, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

VAN.EA - En ny helelektrisk varebilarkitektur
Fra midten av dette tiåret vil alle nylanserte varebiler fra Mercedes-Benz være helelektriske. For dette formålet utvikler Mercedes-Benz Vans en helt ny, modulær, helelektrisk varebilarkitektur kalt VAN.EA.

Overgangen til helelektriske kjøretøy krever en robust og bærekraftig forretningsmodell med nye løsninger. Slik vil Mercedes-Benz Vans fortsatte å kunne tilby konkurransedyktige produkter og åpne opp for nye langsiktige fremtidsutsikter for arbeidsstyrken. Selskapet tilpasser dermed sitt produksjonsnettverk i Europa for store helelektriske varebiler, og styrker dermed sin markedsposisjon.

Mercedes-Benz og Rivian med strategisk samarbeid
Mercedes-Benz Vans og Rivian har signert en intensjonsavtale for et strategisk samarbeid. Selskapene har tenkt å etablere et nytt joint venture-produksjonsselskap med formål om å investere i og drive en fabrikk i Europa for produksjon av store elektriske varebiler. Der vil det produseres både Mercedes-Benz og Rivian, og oppstart er forventet om noen få år. Målet er å bygge et helt nytt produksjonsanlegg for helelektriske varebiler, som utnytter et eksisterende Mercedes-Benz-anlegg i Sentral-/Øst-Europa. Med dette samarbeidet tar Mercedes-Benz Vans enda et steg i transformasjonen til å bli en produsent av utelukkende elektriske varebiler, og styrker dermed sin langsiktige markedsposisjon.

Neste generasjon eSprinter
Mercedes-Benz Vans utvikler kontinuerlig sine nåværende modeller. Med tre batterivarianter og flere karosseristiler, har neste generasjon eSprinter som mål å fange nye kundesegmenter, men også nye markeder. Avhengig av konfigurasjonen vil rekkevidden være mer enn det dobbelte av den nåværende eSprinter. Forberedelsene er i gang for trinnvis produksjon av neste generasjon, som vil starte i andre halvdel av neste år ved fabrikkene i Charleston, Düsseldorf og Ludwigsfelde.

Med sin nye VAN.EA (Van Electric Architecture) akselererer Mercedes-Benz Vans den elektriske transformasjonen. Arkitekturen gir grunnlaget for alle elektriske varebiler fra Mercedes-Benz i mellomstore og store segmenter som kommer på markedet fra og med 2025.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mercedes-Benz Vans akselererer den elektriske transformasjonen
Mercedes-Benz Vans akselererer den elektriske transformasjonen
Last ned bilde

Lenker

Om Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz Norge
Mercedes-Benz Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.mercedes-benz.no/

Mercedes-Benz Norge er en avdeling på 30 årsverk i Bertel O. Steen AS som siden 1972 har vært importør i Norge. 

Bertel O. Steen importerer i tillegg bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede. Konsernet er også en stor aktør innen bilfinans og verksteddrift.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Selskapet har ca. 2 700 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.

Følg pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mercedes-Benz Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom