PSA Norge

Mer sportslig Opel Corsa

Del

Sjette generasjon Opel Corsa nærmer seg. Bare noen dager etter at reservasjonslistene åpnet for den helelektriske versjonen – vises bilen med helt nye motorer og utstyrsnivåer.

Nye Opel Corsa har blitt betydelig lettere. Det, sammen med nye motorer, åttetrinns girkasse og lavere sitteposisjon, gjør den mer kjøreglad en noen gang.

Bygget på CMP-plattformen til Groupe PSA får nye Opel Corsa i tillegg til den allerede varslede elektriske drivlinjen, også et bredt utvalg av bensin- og dieselmotorer fra 75 til 130 hestekrefter.

- Selv om det er Corsa-e som vil stå for det meste av salget i Norge, vil de to bensinmotorene på 100 og 130 hestekrefter i kombinasjon med automatgir fortsatt være aktuelt for en del kunder, sier Johnny Danielsen, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Den tresylindrede 1,2-literen kan kombineres med en manuell sekstrinns eller en åttetrinns automat i 100 hesteren. Åttetrinns automat vil være standard i kombinasjon med 130-hesteren.

De nye drivlinjene er mer effektive enn de som sitter i dagens Corsa. Til tross for lavere forbruk, sender den største motoren nye Corsa fra stillestående til 100 på 8,7 sekunder.

Lettere og lavere
Vektreduksjon har vært viktig i utviklingen av nye Opel Corsa. Den letteste versjonen veier nå under 1000 kilo. Det tilsvarer en vektreduksjon på 10 prosent – dette til tross for at bilens lengde fortsatt er 406 centimeter. I tillegg til et 40 kilo lettere karosseri, sørger den nye tresylindrede motoren for å redusere vekten med 15 kilo – og selv på setene har man spart inn 10 kilo.

Det dynamiske understrekes gjennom at bilen er 48 millimeter lavere enn forgjengeren. Likevel beholdes plassen inne i bilen, takket være en lavere seteposisjon, som også bidrar til et lavere tyngdepunkt og mer sportslige kjøreegenskaper.

Et avansert kamerasystem sammen med radar og andre sensorer sørger for å forsyne de avanserte førerassistansesystemene med oppdatert informasjon om hva som skjer rundt bilen.

Lys har lenge vært viktig for Opel, og nye Corsa er den første ut i småbilklassen som blir tilgjengelig med de adaptive og blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lysene.

Sportslig eller elegant?
Nye Opel Corsa blir tilgjengelig i fire utstyrsnivåer – godt utstyrt allerede fra laveste nivå.

Over det laveste nivået ligger Edition som inkluderer det viktigste, mens Elegance har fokus på komfort og stil. GS Line, er det sportslige alternativet med sportsseter, sort taktrekk, alupedaler, krom på eksosrør og et mer sportslig utseende både foran og bak.

Du kan også velge utstyr som felger, ulike rattdesign, to-tonelakk, fulldigitalt instrumentpanel og skinnseter.

Opel Corsa med bensinmotorer er på plass i Norge mot slutten av året.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom