Elvia

Mer bærekraftig og rettferdig nettleie fra 1. juli

Del

Etter betydelig debatt om innføring av ny nettleie i fjor høst, har nå en rekke nettselskaper og organisasjoner samlet seg om en felles utforming av den nye nettleiemodellen. Bak enigheten lå et felles ønske om økt nettutnyttelse av hensyn til miljø og så lave nettkostnader som mulig for norske strømkunder.

Foto: Jens Haugen
Foto: Jens Haugen

Den nye nettleiemodellen vil motivere til bedre utnyttelse av strømnettet. Det betyr at vi kan holde kostnadene lavest mulig for kundene over tid, samtidig som vi begrenser miljøinngrepene som følger med nye nettutbygginger. Den nye nettleien vil ikke endre nettselskapenes inntekter.

– Vi er veldig fornøyde med at organisasjoner og selskap som representerer forbrukere, miljøbevegelse, næringsliv og nettbransje er blitt enige om en ny modell, sier administrerende direktør i Elvia Trond Skjellerud.  

Nettleien vil hovedsakelig fortsette å bestå av to deler – nemlig fastledd og energiledd - som i dag. Men det er noen forskjeller.  

Fastleddet (også kalt kapasitetsledd) er delt opp i trinn, og hvilket trinn du havner i beregnes etter gjennomsnittet av de tre timene med høyest forbruk måneden før. Det starter på trinn 1 med 125 kroner per måned, som typisk vil gjelde for en liten leilighet med fjernvarme. En villa med normalt forbruk vil ligge på trinn 3 og fastleddet vil da utgjøre 325 kroner per måned.

Dermed får du et større spillerom til å påvirke nettleieprisen din. Dette fordi du får flere muligheter til å fordele de største strømtoppene dine utover flere dager og dermed også påvirke månedsfakturaen positivt.

Energileddet utgjøres av antall kilowattimer du har brukt (tilsvarende i dag). For energileddet betaler du 43,10 øre per kWh på dagtid og 35,85 øre på natten (22-06) og i helgene (inkl. avgifter).

Du kan spare penger på å jevne ut strømforbruket gjennom døgnet – for eksempel ved å lade elbilen sakte om natten. Elektriske apparater skal ikke benyttes uten tilsyn. Unntaket er lading av el-bil som anses som forsvarlig uten tilsyn.

Den enkleste måten å få oversikt over endringene som gjelder akkurat for deg, er å logge inn på oversikten din i Min side.

For mer informasjon, kontakt:

Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia, tlf. 900 94 222

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jens Haugen
Foto: Jens Haugen
Last ned bilde

Om Elvia

Elvia
Elvia
Vangsvegen 73
2317 Hamar

http://www.elvia.no

Elvia er landets største nettselskap, og sørger for at over 2 millioner nordmenn på Østlandet har strøm i stikkontakten. Fremtiden er elektrisk, og Elvia har en sentral rolle i elektrifiseringen av samfunnet.

Følg pressemeldinger fra Elvia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Elvia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elvia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom