Plan International Norge

Mensen-emoji er endelig tilgjengelig

Del

Med den nye oppdateringen av iOS 13.2 kommer endelig mensen-emojien som Plan International har jobbet for å få igjennom.

Mensen-emojien er del av Apples nye iOS oppdattering, 13.2.
Mensen-emojien er del av Apples nye iOS oppdattering, 13.2.

— Jeg er veldig glad for at mensen-emojien endelig har kommet. Mensen-emojien er et viktig skritt i riktig retning for å bryte tabu rundt det å snakke om mensen, både her hjemme og i mange av de landene hvor Plan International jobber, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Den nye bloddråpe-emojien kommer etter at Plan International satte søkelys på stigmaet rundt menstruasjon og gjennomførte en undersøkelse i Storbritannia i 2017. Her var det over 55 000 mennesker som skrev under på at de støttet forslaget om en mensen-emoji. Med undersøkelsen kom det fram at nesten halvparten av kvinnene i alderen 18 - 34 år trodde at en mensen-emoji ville gjøre det enklere for dem å snakke om temaet med venninner og partnere.

Emojis er en viktig del av hvordan mennesker kommuniserer via digital kommunikasjon og har blitt en del av det skriftlige språket. Derfor er det spesielt viktig at mensen-emojien er på plass.

— Jeg håper at mensen-emojien bidrar til å normalisere det å snakke om og det å ha mensen, sier Partapuoli.

Jenter verden over hemmes av mensen

I mangel på rent vann, sanitærprodukter og kunnskap om mensen, er det estimert at jenter verden over går glipp av 10-20 prosent av antall skoledager på grunn av mensen. I Afrika for eksempel er det estimert at så mange som én av ti jenter går glipp av skolen på grunn av mensen hvert år (UNICEF). Plan International jobber med å gi jenter informasjon om mensen og hvordan de skal håndtere det.

— Det er også mye stigma knyttet til det å ha mensen. I enkelte kulturer blir jenter stuet bort i såkalte “mensenhytter” når de har mensen. Dette hindrer jentene i å ta del i samfunnet og i å bli likestilte, forteller Partapuoli.

Se hvordan Plan International jobber med dette temaet her. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mensen-emojien er del av Apples nye iOS oppdattering, 13.2.
Mensen-emojien er del av Apples nye iOS oppdattering, 13.2.
Last ned bilde

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom