Plan International Norge

Mensen-emoji blir snart å finne på din mobil

Del

Denne uka ble de nye emojiene offentliggjort. Kan en blod-emoji gjøre det enklere å snakke om mensen?

De nye emojiene blir rullet ut over hele verden i løpet av året. En av dem er en bloddråpe-emoji.

Den nye bloddråpe-emojien kommer etter at Plan International satte søkelys på stigmaet rundt menstruasjon og 55 000 mennesker skrev under på at de støttet forslaget om en mensen-emoji.

– Mensen er ikke bare litt flaut. Mange steder i verden er det så tabubelagt at jenter mister skolegang, forteller Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Mange jenter blir redde og vet ikke hva som skjer første gangen de får mensen. Plan jobber blant annet med å gi jenter informasjon om mensen og hvordan de skal håndtere det.

– Det finnes mange myter rundt menstruasjon, som at jenter er urene når de har mensen. I tillegg kan det være vanskelig å få tak i bind eller tamponger, det er klart at det er vanskelig å gå på skolen om man er redd for å blø igjennom, sier Partapuoli.

Hun tror ikke en emoji vil være løsningen på alle disse problemene, men at det er et steg i riktig retning for å normalisere mensen. Da Plan International hadde en spørreundersøkelse i Storbritannia, kom det fram at nesten halvparten av kvinnene i alderen 18 til 34 år trodde at en mensen-emoji ville gjøre det enklere for dem å snakke om temaet med venninner og partnere.

Partapuoli er glad for at det endelig kommer en emoji som handler om kvinnehelse.

– Den nye emojien er et uttrykk for hva 800 millioner jenter og kvinner opplever hver måned. For å få slutt på skammen rundt mensen må vi begynne å snakke om det, sier Partapuoli. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom