Nærings- og fiskeridepartementet

Menon Economics skal gjennomføre verftsstudie

Del

Verftsnæringen er sterkt påvirket av både fallet i oljeprisen og koronapandemien. I dag har Menon Economics fått i oppdrag av Nærings- og fiskeridepartementet å gjennomføre en studie av næringen for å kartlegge markedssituasjonen og effekten av dagens virkemidler.

– Menon Economics har omfattende erfaring med studier av maritim næring og god kunnskap om verftsnæringen. De leverte et svært godt løsningsforslag og viser god forståelse for problemstillingene som skal belyses, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Regjeringen varslet i stortingsmeldingen om maritim politikk, Grønnere og smartere - morgendagens maritime næring fra desember 2020 at den vil gjennomføre en studie av verftsnæringens økonomiske og konkurransemessige situasjon.

– Regjeringen følger utviklingen i verftsnæringen tett. Gjennom verftsstudien som nå settes i gang vil vi få enda bedre kunnskap om situasjonen i næringen, og et godt grunnlag for videre utvikling av politikken. Regjeringen prioriterer å legge til rette for at norsk, maritim næring skal kunne hevde seg i et internasjonalt marked, sier Nybø.

Anskaffelsen har en kostnadsramme på 750 000 kroner.  

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom