KLP

Mener kommunene har håndtert koronasituasjonen godt

Del

3 av 4 mener kommunen sin har håndtert koronasituasjonen godt, mens over 4 av 5 mener arbeidsplassen sin har gjort det samme.

Det viser en fersk undersøkelse Opinion har gjennomført for KLP, som viser at 78 prosent av kommunalt ansatte mener at arbeidsplassen har håndtert koronasituasjonen godt. 

Undersøkelsen avdekker også at over halvparten har fått større respekt for helsepersonell enn de hadde før korona – over 3 av 4 er stolt av hvordan Norge har håndtert koronasituasjonen. 

– Jeg er veldig imponert over hvordan offentlig sektor har håndtert krisen, og er stolt over å drive et pensjonsselskap som tar vare på dem som tar vare på oss. At 78 prosent av de kommunalt ansatte mener arbeidsplassen har håndtert situasjonen godt, er også en svært hyggelig tilbakemelding, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP. 

Blant aktive KLP-medlemmer er 4 av 5 stolt av hvordan Norge har håndtert koronasituasjonen. 

Fellesinnsats og omstillingsevne

Kommunedirektør Hans Erik Utne i Holmestrand kommune mener håndteringen av koronasituasjonen viser hvordan kommunetankskipet, som ofte blir sett på som litt grått og byråkratisk, er i stand til å omstille seg svært effektivt når situasjonen krever det. 

- Kommunene har blitt store, de har ansvar fra vugge til grav. Dette viser hvor endringsdyktige og ansvarlige kommunene er. Kommunene er kanskje litt undervurdert, og ikke flinke nok til å skryte av hvor flinke de er til å ta ting på strak arm, sier Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune. 

På vegne av kommunene blir Utne både stolt og rørt av at så mange er fornøyd med den jobben vi har gjort, til tross for de inngrepene dette har medført i folks liv. 

- Vi er jo veldig bevisst kommunenes rolle som bærebjelke i velferdsstaten. Dette har vært en fellesinnsats jeg aldri har sett maken til. Jeg føler at jeg har ledet et lag hvor alle ledd i laget levert over evne. Alle har trådt til på sin måte, sier Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune. 

Undersøkelsen er gjennomført med 1019 respondenter. 

For mer informasjon kontakt:        

Informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs: tlf. 932 56 350

Bilder

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom