Delta

Meklingsløsning for Helseplattformen, streik avverget

Del

Partene er enige om etablering av en overenskomst i Helseplattformen som sikrer de ansatte forutsigbare og trygge arbeidsforhold.

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen

Partene i tariffoppgjøret i Helseplattformen ble med Riksmeklerens hjelp enige natt til tirsdag.

Sikrer lønns- og arbeidsvilkårene

  – Det var viktig for oss å få på plass en grunnleggende regulering av arbeidstiden, sier Deltas forbundsleder, Lizzie Ruud Thorkildsen. Hun er forhandlingsleder for YS Spekter i meklingen. 

– Vi er tilfreds med at vi fikk et meklingsresultat som sikrer de ansatte forutsigbare lønns- og arbeidsvilkår. Meklingsresultatet gir et lønnsoppgjør som sikrer kjøpekraften, sier  forbundslederen i Delta. 

Overenskomsten inneholder blant annet regulering av arbeidstid, lønn, tillegg og bestemmelser om kompetanseutvikling.

Helseplattformen har i alt over 200 ansatte med medlemmer organisert i 14 ulike forbund. Flertallet av disse ansatte kommer fra helseforetakene St. Olavs hospital, Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag og omkringliggende kommuner. I tillegg til Delta og YS Spekter har meklingen omfattet foreninger i hovedsammenslutningene Unio, SAN og LO Stat.

Nøkkelord

Bilder

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer 90.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom