Norges beste kokker

Megasuksess for Norges Beste Kokker

Del

FB-gruppen Norges Beste Kokker opplever massiv medlemsvekst. På to måneder har Norges Beste Kokker økt medlemstallet med 60 prosent. - Mat har vel aldri vært viktigere enn under den dramatiske korona-krisen, sier administrator Jarle Aabø.

Fra et kjøkken på Røa i Oslo og i Torino i Italia styrer Jarle Aabø og Caroline Schøning Facebook-suksessen Norges Beste Kokker. Caroline er født i Oslo og gått på Fagerborg skole, men på grunn av kjærligheten flyttet hun til Italia og drev restaurant i 15 år. Jarle Aabø er en selverklært usnobbet matnerd som aldri slapp taket fra sin mors kjøkkenforkle på 60-tallet.

Kolje og lapskaus
– Helt uten PR eller reklame så har gruppen vokst med 3000 medlemmer hittil i år og nærmer seg 8000 medlemmer i stor fart. Mat har alltid vært godt stoff, men med all den hjemmetiden folk nå har, tror jeg hva vi putter i munnen aldri har vært så viktig for oss nordmenn å forholde oss til som nå. Vi kommer jo opprinnelig fra de trauste, grå og enkle matretter som kolje, kål og lapskaus. Heldigvis har vi fantastiske råvarer man kan trylle med, sier han.

Usnobbete
– Norges Beste Kokker må være Norges minst snobbete matside. Her stilles kun ett krav. Bilder av mat uten oppskrift slipper ikke gjennom. En annen observasjon er at kommentarfeltene er kjemisk fri for upassende innlegg. Siden 2012 har vi kun slettet ett innlegg som egentlig ikke var upassende, men så sørgelig dumt, forteller Aabø.

Marsipankake til sjefen
Det var altså hjemme på kjøkkenet i oppveksten Aabø fikk interessen for mat. 
– Siden jeg hang i skjørtene til mor på hennes kjøkken på 60-tallet har mat vært viktig. Jeg husker fortsatt sommerjobbene på Hamar Sykehus Storkjøkken svært godt. Der hadde ingen representanter for oss menn jobbet før, og kanskje det var derfor kjøkkensjefen sørget for at jeg skulle lære alt. Fra partering av dyr og marsipankake til sykehussjefen, til skrubben, diettkokk og koldjomfru. Jeg lærte også å holde kjøkkenet rent, og det er fortsatt en forutsetning at kjøkkenet skal skinne før dagens matvarer legges på benken, sier han.

Oppskrifter til å stole på?
Aabø mener at mange kjente matsider er så gjennomkommersialisert at han ikke stoler på oppskriftene.
– Når det står «Tine meierismør» i oppskriften, sier det seg selv at her ligger det penger bak. Dessuten ville enhver annen valgt solsikkeolje. En annen ting er at alt skal være så lettvint, så når Trines matblogg mener at bolognese trenger en times koketid, da blir jeg bare trist. Fire timer til så kan vi snakke om en utsøkt italiensk rett, sier Aabø.
– Matindustriens makt over oppskrifter og spisevaner var to grunner til at Norges Beste Kokker ble etablert. Det som likevel trumfer alt hos Norges Beste Kokker, er tanken om at vi spiser ikke for å leve, men vi lever for å spise. God mat betyr at folk blir glade.

Kontakt:
Jarle Aabø
Telefon 90747021

Bilder

Om Norges beste kokker

Norges beste kokkerFølg saker fra Norges beste kokker

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges beste kokker på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.