Universitetet i Bergen (UiB)

Medisinkonferanse i Bergen støtter globalt klimaopprop

Del

Den største kongressen om global helse i verden setter klima på dagsorden.

European Congress On Tropical Medicine And International Health arrangeres nå ved Universitetet i Bergen. Rundt 1000 deltagere er med; forskere, helsepersonell, studenter og andre som arbeider med global helse. På grunn av Covid-19 er kongressen i år digital.

Tematikken spenner vidt, fra korona, infeksjonssykdommer, migrasjon og vaksiner. Men i år vil det medisinske miljøet ved konferansen ha et spesielt fokus på klimakrisen. De er opptatt av å formidle at den største trusselen mot global helse er at verdens ledere unnlater å holde den globale temperaturstigningen under 1,5 ° C. 

I september ble det publisert en og samme leder i et stort antall medisinske tidsskrifter, der forfatterne ber om at verdens ledere tar klimakrisen alvorlig og gjør noe med denne.

Deltagerne i ECTMIH har igangsatt en underskriftskampanje for å støtte dette. De er opptatt av å synliggjøre problemstillingen og bedre situasjonen i verden.

Kontakter

Bente Moen, direktør ved Senter for internasjonal helse og globale samfunnsutfordringer,

E-post: bente.moen@uib.no

Tlf: 90 02 55 41

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom