Media kan vise luftkvalitet for sitt område gratis på egne nettsider
Tjenesten Luftkvalitet i Norge (https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no) varsler lokal luftkvalitet akkurat nå, resten av dagen og i morgen. Media og alle andre kan vise luftforurensning i sitt område via en enkel modul, som oppdateres automatisk hele tiden.

Tjenesten leveres av Luftsamarbeidet (Miljødirektoratet, Statens vegvesen, Meteorologisk institutt, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet). Vi fem etater har et overlappende samfunnsoppdrag.
Slik viser du luftkvalitet for ditt område på ditt nettsted
Bygg inn en modul på eget nettsted. Alt kan fritt brukes av media.
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no/artikkel/om-tjenesten/vis-moduler/
Lær mer om lokal luftkvalitet
På nettstedet finner du helseråd ved dårlig luftkvalitet. Dette gjør det lettere for publikum, spesielt sårbare grupper, å planlegge hverdagen.
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no/laer-mer
Flere spørsmål?
- Spørsmål om luftkvaliteten et spesielt sted besvares av den aktuelle kommunen. De er forurensningsmyndighet for lokal luftkvalitet.
- Spørsmål om helseeffekter fra ulike typer luftforurensning besvares av Folkehelseinstituttet - medievakt@fhi.no
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no/artikkel/artikler/helse-og-luftkvalitet/ - Spørsmål om hvordan luftkvalitet varsles og måles besvare av Meteorologisk institutt - kommunikasjon@met.no
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no/artikkel/artikler/noe-med-varsling/ - Spørsmål om tiltak for å forbedre luftkvaliteten besvares av Statens vegvesen - pressetos@vegvesen.no
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no/artikkel/artikler/hva-kan-jeg-gjore/ - Andre spørsmål besvares av Miljødirektoratet - presse@miljodir.no
https://luftkvalitet.miljodirektoratet.no
Nøkkelord
Bilder

Lenker
Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg saker fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Miljødirektoratet
Restaurerer myr for naturmangfold og klima19.1.2021 12:52:26 CET | Pressemelding
Myr er viktig for både naturmangfold og klima. Mer enn 80 drenerte myrområder i Norge er de siste fem årene restaurert. Mange flere står nå for tur.
Status for det flyttede ulveparet12.1.2021 14:40:32 CET | Pressemelding
Ulveparet som ble flyttet fra Østerdalen 3. januar har ikke vandret ut av området sør for E18 og vest for Glomma.
Skal forsøke å felle ulv i Vestland12.1.2021 14:14:35 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet har gitt Statens naturoppsyn i oppdrag å gjennomføre forsøk på skadefelling av ein ulv i deler av Ytre Sogn og Sunnfjord etter skader gjennom fleire år.
Foreslår redningsplan for storørreten12.1.2021 09:48:04 CET | Pressemelding
Innhente mer kunnskap, regulere fisket og motvirke skader fra vannkraftbygging er blant tiltakene Miljødirektoratet foreslår for å berge storørreten.
Ulveparet fra Deisjøen sluppet lengst sør i ulvesonen4.1.2021 11:49:38 CET | Pressemelding
De to ulvene Statens naturoppsyn i går flyttet fra Deisjøen-reviret i Østerdalen ble i går kveld sluppet i områdene sør for E18 og vest for Glomma.
Statens naturoppsyn har iverksatt ulveflytting3.1.2021 17:17:41 CET | Pressemelding
Ulveparet i Deisjøen-reviret ble i dag lokalisert, bedøvet og radiomerket av Statens naturoppsyn. Ulveparet flyttes nå til et annet område i ulvesonen.
Ikke forhold for ulveflytting i julehelga22.12.2020 15:40:44 CET | Pressemelding
Uten godt med ny sporsnø i Deisjøen-reviret er det ikke mulig å gjennomføre flytting av ulveparet de nærmeste dagene.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom