Fafo

Medbestemmelse og medvirkning i norsk arbeidsliv

Del

Det er om lag ti år siden Fafos forrige brede undersøkelse av ansattes medbestemmelse og medvirkning i norsk arbeidsliv. En ny studie lanseres tirsdag 27. april der Fafo har undersøkt hvordan det står til med partssamarbeidet i virksomhetene.

Fafo inviterer til webinar med rapportlansering og overlevering til oppdragsgiver Arbeids- og sosialdepartementet ved statsråd Torbjørn Røe Isaksen. 

I webinaret møter du ledere og tillitsvalgte fra sykehussektoren og industrien. Vi får også en samtale mellom arbeids- og sosialminister, Torbjørn Røe Isaksen, andre nestleder i LO, Roger Heimli og direktør for arbeidsliv og forhandlinger i NHO, Nina Melsom.

Webinaret foregår tirsdag 27. april kl. 09.00–10.20.

Program:

Velkommen v/ Tone Fløtten, daglig leder, Fafo

Kort introduksjon v/ møteleder Anne Mette Ødegård, Fafo

Presentasjon av Fafo-rapporten v/ Sissel Trygstad, Fafo og Inger Marie Hagen, Fafo

Kommentar v/ arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaken

Samtale med tillitsvalgt i sykehussektoren v/ tidligere foretakstillitsvalgt for Yngre legers forening, Kari Johanne Eikeland Benitez

Samtale med arbeidsgiver i sykehussektoren v/ administrerende direktør Nina Mevold, Sørlandet sykehus

Samtale med tillitsvalgt og arbeidsgiver i industrien, v/ administrerende direktør Rune Abrahamsen og hovedtillitsvalgt Martin Fauchald, begge ved Moelven Limtre AS

Samtale med statsråden, NHO og LO. v/ arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen, andre nestleder i LO, Roger Heimli og direktør for arbeidsliv og forhandlinger i NHO, Nina Melsom

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaken. Foto: Marte Garmann
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaken. Foto: Marte Garmann
Last ned bilde
Direktør for arbeidsliv og forhandlinger i NHO, Nina Melsom. Foto: Moment Studio NHO
Direktør for arbeidsliv og forhandlinger i NHO, Nina Melsom. Foto: Moment Studio NHO
Last ned bilde
Andre nestleder i LO, Roger Heimli. Foto: Trond Isaksen/LO
Andre nestleder i LO, Roger Heimli. Foto: Trond Isaksen/LO
Last ned bilde

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Fafo er en frittstående samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse som utvikler kunnskap om vilkårene for deltakelse i arbeidsliv, organisasjonsliv, samfunn og politikk, om sammenhengene mellom politikk og levekår, og om demokrati, utvikling og verdiskaping.

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

Rapportlansering: Styrket hjelp til rusmiddelavhengige – hvordan gikk det?22.6.2021 14:34:12 CEST | Presseinvitasjon

Vi lanserer sluttrapporten fra evaluering av opptrappingsplanen for rusfeltet. Rapporten viser at det i opptrappingsperioden (2016–2020) har vært en betydelig utvikling på rusfeltet i mange kommuner, men at videre satsing er nødvendig dersom alle med rusmiddelproblemer og deres pårørende skal motta de tjenestene de har behov for. På dette webinaret overrekkes evalueringsrapporten til helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tariff eller tjenester? Arbeidsgivernes veivalg for det kollektive arbeidslivet19.5.2021 13:22:08 CEST | Presseinvitasjon

Skal de først og fremst forhandle lønn og arbeidsvilkår eller er tjenester og interessepolitikk viktigere? Kursen som arbeidsgiverorganisasjonene velger vil kunne ha stor betydning for det kollektive arbeidslivet. På Fafo-webinar 20. mai møtes forskere, arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen og representanter for arbeidsgiverne for debatt om arbeidsgivernes veivalg for framtida.

Effekter av å godkjenne utenlandsk fagutdanning29.4.2021 14:42:01 CEST | Presseinvitasjon

Mange arbeidsinnvandrere har jobbet i årevis som ufaglærte på norske arbeidsplasser – selv om de har hatt fagutdanning fra hjemlandet. Etter initiativ fra partene i arbeidslivet ble en godkjenningsordning for utenlandsk fagutdanning etablert i 2016, og NOKUT fikk ansvaret for den. Fafo har sett på de foreløpige virkningene etter fire års erfaringer med ordningen. Funn presenteres på dette webinaret, som arrangeres i samarbeid med NOKUT.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom