TINE SA

Medaljer til syv TINE-oster i oste-VM i Italia

Del

Denne helgen gikk Oste-VM av stabelen i Italia og oster fra TINE og OsteCompagniet tok hjem hele 7 medaljer. World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food, og regnes som «verdensmesterskapet i ost».

Osteprodusenter fra hele verden sender her sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere og oster fra Norge hevder seg helt i toppen.

Flere norske produsenter stiller med sine beste oster under årets mesterskap. Fra TINE og OsteCompagniet deltok 22 oster, der 7 av dem tok medalje.

3 norske oster helt i toppen
Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. TINE oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i TINE.

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med TINEs spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

- Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

Liste over medaljer til TINE og OsteCompagniet:

Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år
Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes
Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli
Sølv til Ridderost fra Tresfjord
Sølv til Selbu Blå fra Selbu
Sølv til Brie med Pepper fra Dovre
Bronse til Snøhetta fra Dovre

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
May-Liss Røsberg Heggland og Rolf Heskestad i TINE
May-Liss Røsberg Heggland og Rolf Heskestad i TINE
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom