Sony Music Norway

Maxisingel fra Folk & Røvere

Del
Fredag 27. januar slipper Folk & Røvere maxisingelen «Enda en dag i mårå» med Bjørn Hatterud.
Cover art
Cover art

I 2022 slapp Folk & Røvere et splitter nytt album. "Enda en dag i mårå" med Bjørn Hatterud er med på albumet, men nå slippes Maxisinglen med Hatterud sin fullstendige forklaring på sitt forhold til Prøysen.

Folk & Røvere sier det sånn:
Å få Bjørn Hatterud til å syngeprate Prøysen er en både fjern og helt åpenbar tanke. Hatterud, kulturkritiker, kurator, musiker, suksessforfatter og en ivrig forsvarer av skeivhet og utenforskap, er fra Veldre i Ringsaker. Det er Prøysenland.

Prøysens «Du skal få en dag i mårå» er en norsk viseklassiker, en hyldest til «trua» på en bedre framtid. Allerede før første studiosession flagget Hatterud sitt anstrengte forhold både til den lykkelige og lystige formidlingen av Prøysen generelt og «Du skal få en dag i mårå» spesielt.

Han mener sangen er totalt misforstått, at den ikke formidler håp, men en skjebne som bare forverres, med mer fattigdom og tristesse. Dagene blir jo alle bedre, for hovedpersonen som til slutt må bruke kona som hest til å dra plogen.

 Dette forteller Hatterud om, og etter hvert om hans egen families møte med Prøysen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Miley Cyrus slipper albumet Endless Summer Vacation10.3.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Miley Cyrus har gitt ut sitt åttende studioalbum, Endless Summer Vacation. Albumet, som er tilgjengelig globalt i dag via Columbia Records, kan høres her. Sammen med albumet kom det også en musikkvideo til den nye låten «River». Se den Jacob Bixenman-regisserte videoen her. Endless Summer Vacation inneholder Mileys hitsingel «Flowers» og har 13 spor totalt. Som en ekte global megahit, har «Flowers» vært #1 på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100 i hele seks uker – noe som er personlig rekord for Miley. I Norge har «Flowers» vært #1 i tre uker på Topplista og holdt seg på topp tre siden release. Singelen er også den mest spilte låten på norsk radio for tredje uken på rad. I tillegg er «Flowers» nå den låten som raskest har nådd 500 millioner avspillinger på Spotify. Miley har delt noen tanker rundt albumet – se videoen her. Hun forteller dette: – When it comes to the sequencing of Endless Summer Vacation, I divided it by two parts: AM and PM - to kind of represent almost like an

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom