Virke

Matvareprisene dempet prisveksten

Del

Ferske tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra april til mai. På samme tid økte prisen på varer og tjenester med 0,2 prosent.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− Matvareprisene bidro til å dempe prisveksten på varer og tjenester generelt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.  

− Den siste tiden har vært spesiell for hele handels- og tjenestenæringen, også for dagligvarehandelen. Smittteverntiltak og opprettholdelse av helsemyndighetenes råd har vært høyt prioritert. Dette har bidratt til at matvareprisenes typiske mønster gjennom året, med prisnedgang i typiske tilbudsperioder som påske, jul og skolestart samt prisjustering i andre perioder, har blitt noe annerledes. Det er uvanlig med prisnedgang fra april til mai.

− Den norske kronen har vært historisk lav det siste året, dette har gjort det dyrere å kjøpe inn importerte varer. Dette har særlig påvirket prisene på sesongvarer som må importeres i vinterhalvåret, og gjør at årets mønster skiller seg fra det vi vanligvis ser. 

− Konkurransen i dagligvarebransjen er fortsatt sterk. Særlig kampen om 17. mai-kundene bidro til å trekke prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer ned, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom