Mat beskytter mat: BAMA tester usynlig avokado-beskyttelse

Den plantebaserte nyheten kalles “Apeel”, og kan gi avokadoene lengre holdbarhet.
Apeel er laget av plantebaserte materialer som skall og frø fra frukt og grønt. Produktet legger seg som et tynt lag rundt frukten og begrenser at oksygen kommer inn. Slik beholdes fuktigheten og modningen bremses.
– Apeel kan være en effektiv måte å redusere matsvinn på. Hele forsyningskjeden vil kunne dra nytte av den nye teknologien, og vi gleder vi oss til å teste Apeel i stor skala i Norge, sier Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i BAMA.
Selskapet introduserte spisemoden avokado i Norge for 15 år siden, noe som bidro til en rask økning i forbruket. I dag elsker nordmenn avokado, og det importeres rundt 15 000 tonn i året.
– Apeel bidrar til at avokadoen holder seg spisemoden lenger. De testene vi allerede har gjennomført i utvalgte butikker viser at svinnet ble redusert med 20-25 prosent. Når forbrukerne også får lengre tid til å spise opp frukten før den blir overmoden, minsker sjansen for at den kastes, sier Gulbrandsen.
Matsvinn er et stort problem på verdensbasis. BAMA signerte bransjeavtalen med myndighetene i 2016, og har forpliktet seg til å halvere matsvinnet innen 2030. Selskapet forventer å nå målet fem år før tiden.
Kontakter
Pia GulbrandsenDirektør kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:+47 415 16 661pia.gulbrandsen@bama.noBilder
Om BAMA
Følg pressemeldinger fra BAMA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BAMA
Ny eplerekord: Rubinstep er allerede her2.11.2025 08:10:00 CET | Pressemelding
Som følge av en enorm interesse for norske epler, er vintereplet på vei inn i butikk allerede nå.
Gresskarbonden kunne ikke fordra Halloween: – Jeg syntes det var noe tull27.10.2025 10:00:00 CET | Pressemelding
Nå leverer Trygve Andreas Kubberød over 100 tonn gresskar til norske butikker over hele landet.
Været har satt sitt preg på årets trønderpoteter20.10.2025 08:43:34 CEST | Pressemelding
Smaken er fortsatt på topp, men skallkvaliteten er lavere enn normalt.
Skrekkbeskjed til alle barn!7.10.2025 08:10:52 CEST | Pressemelding
Nå er rosenkål i sesong.
Tredje året på rad uten tradisjonspoteten25.9.2025 08:10:00 CEST | Pressemelding
Det blir nok et år uten Ringerikspotet i butikkhyllene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom


