Kulturrådet

Maryam Iqbal Tahir blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet

Del

Kulturrådet har ansatt Maryam Iqbal Tahir som ny kommunikasjonsdirektør. Hun er utdannet jurist med bred erfaring fra journalistikk og kommunikasjonsarbeid, og kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass.

Maryam Iqbal Tahir. (Foto: Mats Bakken / Norsk olje og gass)
Maryam Iqbal Tahir. (Foto: Mats Bakken / Norsk olje og gass)

– Kulturrådet står overfor spennende utfordringer. Vi har en omfattende og viktig jobb foran oss med gjenåpning av kultursektoren og videreutvikling av et mangfoldig kunst- og kulturliv i hele landet. Jeg gleder meg til å være med på å styrke og videreutvikle Kulturrådet i tiden fremover, sier Maryam Iqbal Tahir.

Hun har bakgrunn som journalist i Dagsavisen og VG, og som spaltist i blant annet Aftenposten. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass, og har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet. Hun er utdannet jurist og journalist med mastergrad i retorikk og språklig kommunikasjon.

– Kommunikasjonsavdelingen skal lede det strategiske kommunikasjonsarbeidet for å synliggjøre kunsten og kulturens betydning for samfunnet, og bidra til å gjøre kulturlivet ytterligere relevant, inkluderende og representativt for befolkningen, sier Tahir. – Jeg ser frem til å ta fatt på Kulturrådets viktige samfunnsoppdrag sammen med erfarne kolleger og i god dialog med aktørene i sektoren og i forvaltningen.

Kulturrådets direktør, Kristin Danielsen, er svært godt fornøyd med ansettelsen.

– Kulturrådet er en virksomhet som blir stadig viktigere for kultursektoren, og samtidig stadig synligere i samfunnsbildet. I Maryam får vi en dyktig og engasjert kommunikasjonsdirektør som vil få en sentral rolle i å videreutvikle kommunikasjonsarbeidet vårt. Hun har et tydelig engasjement i samfunnsdebatten, lang erfaring med media og god kjennskap til offentlig forvaltning. Jeg gleder meg til å få henne med på laget, sier Danielsen.

Tahir er for tiden i permisjon, og tiltrer stillingen først 16.11.2022.

Kontakter

Bilder

Maryam Iqbal Tahir. (Foto: Mats Bakken / Norsk olje og gass)
Maryam Iqbal Tahir. (Foto: Mats Bakken / Norsk olje og gass)
Last ned bilde

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg pressemeldinger fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom