Arctic Race of Norway

Martin Laas vant historisk etappe i Arctic Race of Norway

Del

Estlenderen Martin Laas (27), som sykler for Bora-Hansgrohe, spurtslo Alexander Kristoff i en svært jevn andre etappe i Arctic Race of Norway inn til Kilpisjärvi i Finland i dag.

Målgang i Kilpisjärvi. Foto: ARN/Rune Dahl
Målgang i Kilpisjärvi. Foto: ARN/Rune Dahl

- Dette er min største seier så langt, og det var spesielt morsomt å vinne her i Finland. Det er jo et naboland, så jeg var nesten på hjemmebane, sa Laas etter løpet. 

Mot slutten av løpet var det svært mange ryttere som var med hele veien inn til mål. 

- Det var tungt med så mange ryttere med, og litt motvind. Jeg hadde litt krampe før spurten og var usikker på om jeg kom til å klare å spurte, men er svært fornøyd med å klare denne etappeseieren, sa Laas. 

Kristoff, som er lagkaptein for det norske landslaget, tapte spurten mot Laas, men leder sammenlagt etter to etapper. 

- Jeg er litt skuffet over ikke å vinne, men er godt fornøyd med å ha sammenlagttrøya så langt. Det blir hardt å forsvare den i morgen, men sykkelen er ganske god i bakker så man vet aldri, sier Kristoff etter løpet.  

Hoealgaard fra UNO-X tok første stikk i gårdagens etappe og syklet med ledertrøya på dagens etappe. Selv om han ikke var med og kjempet om etappeseier, er han fortsatt nummer to sammenlagt. 

- Dagens etappe var fin, jeg satt mye og sparte krefter mens de andre på laget jobbet hardt. Jeg visste at om Kristoff ble en av de to fremste så ville ledertrøya ryke, men jeg får prøve å ta den tilbake i morgen, sa Hoelgaard etter rittet. 

Dagens etappe er historisk med første grensekryssing og målgang i Finland. Andre etappe i Arctic Race of Norway 2021 startet i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune, gikk gjennom Storfjord og inn i Finland. Den 178 km lange etappen, som først og fremst favoriserer spurterne, endte opp i Kilpisjärvi der folk møtte opp for å heie rytterne i mål i solskinnet.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Målgang i Kilpisjärvi. Foto: ARN/Rune Dahl
Målgang i Kilpisjärvi. Foto: ARN/Rune Dahl
Last ned bilde
Foto: ARN/Rune Dahl
Foto: ARN/Rune Dahl
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2020 måtte rittet utsettes på grunn av pandemien. Etappene i 2021 er derfor i all hovedsak de samme som var planlagt for 2020.

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom