Norges Rytterforbund

Marthe (14) best på hest

Del

Hun var en av mesterskapets aller yngste og red en av de aller eldste hestene, men likevel vant hun. Søndag tok 14 år gamle Marthe Øya Stokka fra Arendal gull i Innendørs-NM i sprangridning for juniorer.

Foto: Kristian Strøm
Foto: Kristian Strøm

53 ryttere fra hele Norge var i helgen samlet på Melsom hos Jarlsberg og Melsom Rideklubb utenfor Tønsberg for Innendørs NM i sprangridning for juniorer, det vil si ryttere opp til 18 år.

Kun to av disse 53 klarte å ri feilfritt i de tre grunnomgangene der hinderhøyden lå på 1,25 – 1,30 m: Marthe Øya Stokka (Arendal og Grimstad Rideklubb) og 18 år gamle Martine Mariero Moe fra Stokke (Skogan Rideklubb). Dermed måtte disse to ri en runde til for å avgjøre hvem som skulle ta gull og sølv.

Marthe og hennes hest Paola Ladies Choice, som er 17 i år og dermed godt voksen for hest å være, fikk et lite riv, men det holdt til gull ettersom Martines hest Cendrillon Du Ruisseau Z rev to hinder. Dermed kunne Marthe klatre helt opp til toppen av pallen og juble over å bli norgesmester. Bronsen gikk til 16 år gamle Mathea Omberg Christiansen med hesten Wodka fra Drøbak Rideklubb.

Marthes alder innebar at hun hadde kunnet gå for children-klassen (til og med 14 år) i dette mesterskapet, men valget falt på junior i stedet. Det valget innebar både høyere hinder, vanskeligere baner og større konkurranse for den unge rytteren.

 – Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men jeg landet på å ri junior for det er på de høydene vi rir mest på nå og jeg har lyst til å ta det videre til juniornivå, sa den glade vinneren.

Det var ikke noen lett vei til denne mesterskapstittelen, for det var vanskelige baner juniorene møtte på, men Marthe og Paolas Ladies Choice taklet utfordringene på beste måte.

- Banene var ganske vanskelige, men jeg har en veldig flink hest og vi klarte å holde hodet kaldt begge to!

Resultatliste

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kristian Strøm
Foto: Kristian Strøm
Last ned bilde
Foto: Kristian Strøm
Foto: Kristian Strøm
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Norges Rytterforbund ble stiftet 10.desember 1915 og med rundt 32 500 medlemmer er i dag det 11 største særforbundet i NIF.  Tilsluttet NRYF er det ca 340 klubber, og 17 kretser. NRYF bygger sine aktiviteter på idrettens grunnverdier. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse, ærlighet og dyrevelferd. Videre skal alle aktiviteter i regi av NRYF tilrettelegges på en slik måte at sikkerheten settes i høysetet.

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom