REITAN

Marit Album Kvernmo er ansatt som ny direktør for Posten Moderne

Del

Det er med stor glede Posten Moderne annonserer ansettelsen av den aller første direktøren for Posten Moderne. Marit Album Kvernmo får ansvaret for museet i Trondheim på 1500 kvm utstillingsflate med både permanente, spektakulære kunstinstallasjoner og skiftende utstillinger av kunst i verdensklasse, sammen med et aktivt arrangement og kursprogram for alle aldersgrupper.

Tone Hansen (V.) og Marit Album Kvernmo (H.)
Tone Hansen (V.) og Marit Album Kvernmo (H.)

-  Med Marit Album Kvernmo på laget får vi en dyktig strateg og organisasjonsbygger, sier Tone Hansen. Det skal litt av et gründergen til for å gå løs på oppgaven, og med Marit Kvernmo får vi både forretningsmessig og kunstnerisk kompetanse. Jeg kan nesten ikke vente med å starte arbeidet med Marit, sier en entusiastisk styreleder.

Marit Album Kvernmo (f. 1975) er oppvokst i en familiebedrift på Hovin, bor sammen med en kjøpmann og gründer og har flere års erfaring fra handel og service i Trondheim. Hun har en sterk interesse og engasjement for kunst, kultur og utvikling, og den interessen har vært driveren for både utdannings- og karrierevalg.

-  Jeg gleder meg til å plassere Posten Moderne der det hører hjemme, midt i sentrum, sier Marit Album Kvernmo. Jeg ser frem til å bygge organisasjonen som skal utgjøre ryggraden i museet. Gjennom å aktivere byrommet, mobilisere innbyggere og samarbeidspartnere og begeistre, skal vi skape en attraktiv destinasjon og et internasjonalt anerkjent museum midt i Trondheim, sier Marit videre.  

Marit Album Kvernmo har en Master i Rådgivningsvitenskap, Hovedfag i Medievitenskap – visuell kommunikasjon og en Bachelor med fordypning i pedagogikk fra NTNU. Kvernmo har lang praktisk erfaring med leder - og organisasjonsutvikling, forretningsutvikling og formidling fra ti år som seniorkonsulent ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU, som lederutvikler i MIND AS og som Direktør og leder for området Strategi & Utvikling i BDO Rådgivning.

 - Med Posten Moderne skal vi skape en helt ny kunstinstitusjon og bringe verdensklassekunst til Trondheim. En sterk og variert bakgrunn fra akademia og næringsliv vil være helt avgjørende for at museet kan utvikle en god strategi lokalt og internasjonalt, sier Ole Robert Reitan.

Posten Moderne skal bidra til å gjøre Midtbyen i Trondheim til en levende by med store opplevelser for publikum, tidlig som sent, hele året gjennom.

 - Vi skal sette kunsten i sentrum, i midtbyen, internasjonalt – og ikke minst midt i hjertene til trønderen, fortsetter han og Marit er rette kvinne til å klare dette.

 

OM POSTEN MODERNE

Med ekko fra fortidens travle hovedpostkontor i Midtbyen av Trondheim, skal Posten Moderne redefinere kunstens rolle i samfunnet vårt, som et åpent, tilgjengelig og folkelig museum. På samme måte som postkontoret åpnet verden for kundene, skal Posten Moderne bringe verdensklassekunst til Norge.

Postgården er en juvel. Et Jugendbygg fra 1911 av den norske arkitekten Karl Norum, bygget som Trondheims hovedpostkontor. Mellom søylene i posthallen skal det presenteres kunstutstillinger med gjestende verk av kunstnere fra hele verden og en egen kunstsamling skal etableres til glede for byen. Posten Moderne satser på internasjonal samtidskunst, og kunstmuseet har en klar ambisjon om å utvikles til en Nordens ledende arenaer for moderne kunst.

Bygningen, kunsten og programmet skal engasjere lokalt og skape interesse internasjonalt. Kulturkvartalet vil være med å styrke destinasjonen Trondheim og bidra til å sette byen på kartet som en internasjonal kulturmetropol.

Posten Moderne eies av REITAN AS, et familieselskap som driver virksomhet i syv land. Styreleder er Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter med lang museumserfaring, styremedlem gallerist Peder Lund, kunsthistoriker Monica Reitan, advokat Rasmus Brodtkorb og Ole Robert Reitan.

Marit Album Kvernmo tiltrer stillingen den 14. mars 2022

Kontakter:

Styreleder: Tone Hansen, 91769664, th@hok.no

Ny direktør: Marit Album Kvernmo, 93665207

For ytterligere informasjon: Berit Hvalryg: 926 46 666,

berit.hvalryg@reitan.no

Bilder

Tone Hansen (V.) og Marit Album Kvernmo (H.)
Tone Hansen (V.) og Marit Album Kvernmo (H.)
Last ned bilde
Last ned bilde
Marit Album Kvernmo
Marit Album Kvernmo
Last ned bilde
Tone Hansen
Tone Hansen
Last ned bilde
Last ned bilde

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN består av en rekke selskaper. Innenfor handel, Reitan Retail med merkevarer som REMA 1000, Narvesen, 7-Eleven, Uno-X Mobility, Pressbyran og R-Kioski. Innenfor eiendom, Reitan Eiendom med E C Dahls Eiendom, Vestenfjeldske eiendom, REBUS Handelseiendom, RELOG med flere. I tillegg har vi Reitan Kapital og i Trondheim, et femstjerners Britannia Hotel, under utvikling kunstmuseet Posten Moderne og Nye Hjorten Teater.

 

REITAN hadde i 2021 en butikkomsetning på 104 mrd. sysselsetter 43 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette bland Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom