Sony Music Norway

Maria Mena slipper snart sitt åttende album

Del

Fredag 23. oktober slipper Maria Mena albumet "They Never Leave Their Wives".

They Never Leave Their Wives artwork
They Never Leave Their Wives artwork

Jeg ville skrive om hvorfor det har tatt så lang tid å lage denne platen. Hvordan jeg først måtte kvitte meg med skammen jeg følte på rundt tematikken på plata for å kunne skrive den. Dette er min forklaring og unnskyldning til publikum for at de har måttet vente så lenge. Jeg skrev melodien til "Let Him Go" lenge før jeg skrev teksten. Som oftest må jeg spille inn melodier på mobilen for å kunne huske dem men denne brant seg inn på netthinnen. Det tok ett år før teksten tok den igjen og da var det klart!

Etter en lengre pause returnerte låtskriver og artist Maria Mena i 2020 med sårbare og sterke låter som "Not OK", "Lies (They Never Leave Their Wives)" og "You Live And You Learn".

"Lies (They Never Leave Their Wives)er et lappeteppe sydd sammen av flere historier og skjebner. Ting jeg selv har opplevd, men også historier jeg har observert venninner oppleve. Den handler om å være nummer toOg at du etterhvert innser at den andres feige valg faktisk var til det beste, og at «you dodged a bullet» 

Albumet "They Never Leave Their Wives" er en samling låter det har kostet å skrive og å spille inn. Låter basert på erfaringer som har satt spor, og som Maria - når hun nå ser tilbake - ikke ville vært foruten. Musikken til låten som inspirerte albumtittelen, "Lies (They Never Leave Their Wives)", har hun komponert i samarbeid med Anders Nilsen, og de resterende er alle komponert i samarbeid med Olav Tronsmoen som også har produsert albumet. Tekstene har Maria naturligvis skrevet selv.

Jeg og en god venninne gikk igjennom hver vår livskrise samtidig. Hun mistet sin mann og jeg skilte meg. Vi satt rundt et bord og fnyste av at våre historier ofte var så ubehag
elige for andre å høre at det var VI som endte opp med å trøste demAt vi fikk høre ting som «du er sterk» når vi helst ville svare med «jeg har ikke noe valg». "Not OK" er skrevet til de som har det vondt, som vet at de klarer seg men som trenger å få lov til å si at akkurat nå har jeg det ikke OK.

Maria lever, skriver og synger fra hele hjertet og er, som alltid, ærlig, åpen, raus, sårbar, morsom og modig. Deler av dette albumet er et f**k you til dem som velger løgn fremfor ærlighet. Resten er en gave til dem som ikke har det så greit, og som forhåpentlig kan hente styrke fra Marias åpenhjertige tekster og sannheten hun beskriver. 

Lenge var jeg helt sikker på at jeg var «ødelagt» etter forrige «runde» med kjærlighet. "You Broke Me" er skrevet mens jeg var i den sinnstemningen.

Maria har en sjelden evne til å formidle et nyansert men ufiltrert spekter av følelser, både på scenen og på plate. Fra hun slo igjennom med «My Lullaby» i 2002 har vi fått ta del i hennes reise som artist, låtskriver og menneske. Hun har skrevet tekster som har hjulpet henne selv, men også mange andre, ved å sette ord på det unevnelige, utenkelige og uutholdelige. Men også det fine, vare og rare. Maria når oss like gjerne med varme og humor som med skjørhet og smerte i tekster som «I Don't Wanna See You With Her», «Not OK», «Just Hold Me», «You Are The Only One», «All This Time», «Fuck You» og «You Live And You Learn». 

"The Conversationhandler om en venninnegjeng som prøver å bryte inn i det de ser er et meget usunt forhold. Og der «jeg» personen sier «jeg vet hva dere kommer til å si men jeg er ikke intressert i å høre det.» Når man har overbevist seg selv om at noe som er så vanskelig jo må være ekstra verdt det når man endelig kommer i mål. Men jeg har lært er at noen ganger er ting bare vanskelig fordi det er vanskelig.

Albumet "They Never Leave Their Wives" blir Marias åttende, og de syv foregående har alle vært topp 10 i Norge og på hitlister også i Tyskland, Sveits og Nederland hvor de er sertifisert til gull eller platina. Hitsinglene har oppnådd tilsvarende plasseringer og sertifiseringer i Danmark, Finland, Nederland, Tyskland, Polen, Østerrike, Sveits, New Zealand, UK og USA i tillegg til Norge. Flittig turnering har etablert henne som en superb live-artist, som selger ut konserter i både Norge og Europa. I 2019 spilte hun for 12. gang for et utsolgt hus i legendariske Paradiso i Amsterdam og det var med tungt hjerte at årets utsolgte konsert måtte avlyses.

"I Miss Him Every Day" oppsummerer hva denne plata egentlig handler om for meg. For drit i han som lovte meg gull og grønne skoger men holdt meg for narr. Hva var det som feilte meg? Hvorfor forlot jeg ikke en som gjorde meg så vondt? Hvorfor ble jeg så avhengig av smerten? Hvorfor savnet jeg den som har gjort meg så vondt?

2020 har budt på ny musikk og nye erfaringer for Maria Mena. I tillegg til å skrive og gi ut musikk har hun spilt inn TV-suksessen "Hver Gang Vi Møtes" som kommer på TV2 i 2021. Og, selv om den planlagte "They Never Leave Their Wives Tour" er utsatt til høsten 2021, er en miniturné nettopp annonsert. 
Albumet "They Never Leave Their Wives" slippes fredag 23. oktober.

"You Live And You Learner selvforklarende... I got out!!!!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

They Never Leave Their Wives artwork
They Never Leave Their Wives artwork
Last ned bilde
Maria Mena (c) Morgan Norman
Maria Mena (c) Morgan Norman
Last ned bilde
Maria Mena (c) Morgan Norman
Maria Mena (c) Morgan Norman
Last ned bilde
Maria Mena (c) Morgan Norman
Maria Mena (c) Morgan Norman
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Adele slipper albumet 3019.11.2021 12:30:00 CET | Pressemelding

30, det nye albumet fra den globale superstjernen Adele er nå ute overalt. Det etterlengtede albumet kommer i kjølvannet av singelen «Easy On Me», som har holdt førsteplassen på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100 siden den ble sluppet for fire uker siden. I Norge har den vært nummer en i tre av fire uker og har allerede streamet til gull. Sporet har slått streaming-, radio- og hitliste-rekorder verden over. Adele hadde også premiere på låtene «I Drink Wine», «Hold On» og «Love Is A Game» via TV-spesialen Adele One Night Only. TV-spesialen ble det mest sette underholdningsprogrammet i USA i år og trakk flere seere enn Oscar-utdelingen. I Norge kan man se det i sin helhet på NRK 1, fredag 26. november klokken 23:15. 30 har blitt utropt av kritikere som Adeles, til dags dato, beste album. Rolling Stone skriver «Adele has never sounded more ferocious» i deres 5-stjerners anmeldelse av platen. Videre forteller de at 30 er det beste Adele-albumet til nå. Variety sier seg enig og bes

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom