Universitetet i Bergen (UiB)

Margareth Hagen er vinnar av rektorvalet ved UiB

Del

Team Hagen er valvinnar ved Universitetet i Bergen (UiB), og skal leie den største kunnskapsinstitusjonen på Vestlandet dei neste fire åra.

Fra venstre: Pinar Heggernes, Margareth Hagen, Annelin Eriksen og Gottfried Greve
Fra venstre: Pinar Heggernes, Margareth Hagen, Annelin Eriksen og Gottfried Greve

– Dette er verkeleg ei stor ære og tillitserklæring for oss, seier ein strålande fornøgd vinnar av rektorvalet saman med prorektorkandidat Pinar Heggernes like etter at resultatet er gjort kjend.

Torsdag 25. mars klokka 12 stengde dei digitale «vallokala» og valstyret ved Universitetet har godkjend det endelege valresultatet.

Saman med resten av teamet, prorektorkandidat Heggernes og viserektorkandidatane Annelin Eriksen og Gottfried Greve, fekk dei 62,8 prosent av stemmene.

– Det har vore ein lang og intens valkamp. Eg vil takke alle studentar og tilsette som har stemt på oss, og eg vil også få takke motstandarane i Team Samdal for ein god valkamp, seier Hagen, som dermed held fram i rektorgjerninga med ny prorektor og nye viserektorar frå 1. august.

Oddrun Samdal, som ikkje nådde opp i valet, ønsker å gratulere valvinnaren.

– Eg gratulerer Margareth og teamet hennar, samtidig som eg vil takke for tilliten frå alle som stemde på oss. Det har vore ein intens og hyggeleg valkamp i møte med veljarane, og no ønsker eg vinnarteamet lukke til med oppgåvene som ligg framfor dei, seier Samdal.

Grunna koronapandemien har valkampen i hovudsak vore digital. Eirik Holmøyvik, leiar av valstyret, seier han gjerne skulle sett at fleire nytta stemmeretten.

– Valstyret har godkjent valresultatet, og vi har fått ein vinnar. Universitetsdemokratiet står sterkt ved Universitetet i Bergen, sjølv om vi gjerne skulle sett at fleire nytta stemmeretten. Eg er fornøgd med at det har vore ein valkamp prega av gode debattar der kandidatane har fått presentert seg sjølve og visjonane dei har for universitetet, sjølv om det har vore digitalt.

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Pinar Heggernes, Margareth Hagen, Annelin Eriksen og Gottfried Greve
Fra venstre: Pinar Heggernes, Margareth Hagen, Annelin Eriksen og Gottfried Greve
Last ned bilde

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg saker fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Bergen (UiB)

Historisk språklov gir viktige oppgaver for UiB26.3.2021 13:34:43 CET | Pressemelding

Stortinget vedtok torsdag 25.3.21 forslaget om språklov. Loven erstatter den eksisterende målloven, men har et videre siktemål: Målet er å sikre norsk som det samfunnsbærende språket i Norge i en tid preget av globalisering og sterk påvirkning fra engelsk, samtidig som minoritetsspråkene gis en lovfestet plass. Loven slår også fast et særskilt ansvar for nynorsk som det minst brukte norske skriftspråket.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom