Riddu Riđđu Festivála

Manne til Riddu Riđđu Festivalen 2023

Del
Manne. Foto: Sverre Simonsen
Manne. Foto: Sverre Simonsen

For bare timer siden var det ellevill stemning på hovedscenen til Riddu Riđđu i Manndalen, Kåfjord kommune. I dag åpner den internasjonale urfolksfestivalen billettsalget for 2023, og annonserer samtidig det første store navnet på neste års plakat. De første 100 billettene selges til rabattert pris.

“Manne” er soloprosjektet til komponist og produsent Herman Rundberg fra Kåfjord. Herman har i en årrekke jobbet innenfor ulike sjangre, band og prosjekter. Han har blant annet komponert for den Norske Opera & Ballett og Nobels Fredspris, vunnet Amandaprisen for filmmusikken til Kautokeino-opprøret og turnert land og strand med bandene Violet Road og Alit Boazu.

Urpremiere på storslått soloprosjekt
Nå gir han for første gang ut egen musikk i prosjektet «Manne». Debutalbumet slippes neste år og urfremførelsen finner sted på Riddu Riđđu festivalen 2023.

«Riddu Riđđu har vært en sentral del av min oppvekst og en viktig arena for meg som komponist, musiker og sjøsame. Det føles enormt stort å få ha urfremførelsen med Manne på festivalen»

Den sjøsamiske identiteten har alltid vært en naturlig del av Hermans kunstneriske virke. I Manne gjør han et dypdykk i egen bakgrunn der melodier inspirert av tradisjonell joik og sjøsamiske salmer kombineres med et moderne musikalsk landskap. Medvirkende på albumet er Arktisk Filharmoni samt ulike samiske og nordnorske artister og musikere.

Neste års Riddu Riđđu festivála finner sted 12.-16. juli 2023 i Manndalen, Kåfjord kommune. Festivalen foregår for det meste utendørs og har program for hele familien som inkluderer barnefestival, ungdomscamp, kunstutstilling, litteratur, scenekunst, musikk, filmprogram, seminar og kurs. Det er gratis å overnatte på festivalens teltcamp. Mer informasjon finnes på festivalens hjemmeside www.riddu.no.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Manne. Foto: Sverre Simonsen
Manne. Foto: Sverre Simonsen
Last ned bilde

Lenker

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom