Vegtilsynet

Manglende oversikt over tilstand på ventilasjonsanlegg i tunneler

Del

Statens vegvesen etterlever ikke i tilstrekkelig grad krav til drift og vedlikehold av ventilasjonsanlegg, mener Vegtilsynet i ny tilsynssak.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Ved brann i en ett-løpstunnel kan ventilasjonsanlegg være avgjørende for redningen ut av tunnelen. For å være sikker på om ventilasjonsanlegget fungerer ved evnetuell brann, er det viktig at nødvendig drift og vedlikehold blir utført.

Vegtilsynet undersøkte 18 ett-løpstunneler (over 1000 meter) med krav til ventilasjonsanlegg. 

Tilsynssaken viste at Statens vegvesen:

  • ikke har utarbeidet instrukser som beskriver hvordan drift og vedlikehold av ventilasjonsanlegget i den enkelte tunnel skal utføres 
  • ikke har dokumentert at det er utført nødvendig drift og vedlikehold av ventilasjonsanlegg i tunnelene.

Vegtilsynets vurdering er at Statens vegvesen ikke har tilstrekkelig oversikt over tilstanden på ventilasjonsanlegg. 

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Last ned bilde

Lenker

Om Vegtilsynet

Vegtilsynet
Vegtilsynet
Uttrågata 38
5700 Voss

http://www.vegtilsynet.com

Vegtilsynet fører først og fremst tilsyn med at Statens vegvesen og Nye veier AS har, og bruker, tilstrekkelege og effektive styringssystem for å ta i vare sikkerheten på riksvegnettet. Styringssystem omfatter system for planlegging, utbygging, drift, vedlikehold, beredskap og annen forvaltning av veginfrastrukturen. Vegtilsynet er bygd opp som eit risikobasert systemtilsyn, og er lokalisert på Voss.

Følg pressemeldinger fra Vegtilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vegtilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vegtilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom