Redningsselskapet

Mange vil bruke båten mer

Del

1 av 3 norske båteiere vil bruke båten mer denne sommeren enn tidligere, viser en fersk undersøkelse.

FINN rapporterer om stor etterspørsel og omsetning av båter og båtplasser, og flere båtforhandlere melder om enorm interesse for nye og brukte båter. Sammen med en sterk oppgang i antallet oppdrag for Redningsselskapet i mai, ser dette ut til å bli tidenes båtsommer. Dette bekrefter også en fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av Securmark.

I undersøkelsen oppgir nemlig omtrent 1 av 3 av de spurte at de vil bruke båten mer denne sommeren enn tidligere år. Svarene kommer fra norske båteiere. Tilsvarende undersøkelse gjort blant Redningsselskapets totalmedlemmer konkluderer med det samme.

–Med mye usikkerhet rundt hvor man kan dra på sommerferie, er det naturlig at mange vil benytte sjøen. Vi har hørt signalene om god interesse i markedet, og tallene fra denne undersøkelsen underbygger det, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Securmark har gjennom en årrekke levert et merkesystem som består av tusenvis av mikromerker som settes på forskjellige steder på båt og motor, noe som gjør at den blir vanskelig å omsette for folk med uærlige hensikter. Securmark samarbeider både med nasjonalt og internasjonalt politi om å avsløre bedragerier med båt og motorer.

TROR PÅ TRAVEL SOMMER

Hos Redningsselskapet, som eier Securmark, er de også forberedt på en travel sommer med mange båter på vannet.

–Bare i pinsehelgen hadde vi 330 oppdrag, og for mai under ett hadde vi 25 prosent flere oppdrag enn fjoråret. Vi opplever at mange ser frem til en sommer på sjøen, og gleder oss over at både erfarne og nye båteiere skal få oppleve alt det fantastiske båtlivet har å by på, sier informasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Med godt båtsalg og mange båter på sjøen, er det også fare for økning i antall tyverier. Ifølge Finans Norge ble det i fjor stjålet båter og båtmotorer for 62 millioner kroner i Norge.

–Med mange flere båter i havner og ved bryggene, øker sannsynligheten for å bli frastjålet båten, og kanskje spesielt motoren, sier Skaare, som ber båteierne være oppmerksomme på dette:

PASS PÅ BÅTEN – OG MOTOREN
–I samme undersøkelse oppga 1 av 3 båteiere av båten deres ikke er tilstrekkelig sikret mot tyveri. Vi vil på det sterkeste anbefale at båteiere vurderer hvordan de låser, hva slags utstyr de har liggende i båten og generelt tar sine forholdsregler. Å komme ned til brygga og oppleve at båten er borte, er ikke en hyggelig opplevelse, sier han.

Også Redningsselskapet ber båtfolket være ekstra oppmerksomme i sommer, og da spesielt gjennom å passe på hverandre.
–Med mange båter og mye folk på sjøen øker naturligvis sannsynligheten for ulykker. Sørg for at sikkerhetsutstyret er på plass og ta hensyn til hverandre på sjøen, er vår oppfordring. Vi har 52 redningsskøyter som er klare til å bistå hvis det er behov for hjelp, sier Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Tips fra Securmark og Redningsselskapet:

 • Sjekk lås og wire/kjetting.
 • Ta bilder av båt og motor.
 • Oppdater eieropplysninger hos Securmark, Småbåtregisteret eller Redningsselskapet.
 • Velg en trygg båtplass hvis du har mulighet.
 • Ta med kostbart utstyr hjem.
 • Sørg for at sikkerhetsutstyret er på plass.
 • Husk at sjøkart er ferskvare.
 • Ha nok drivstoff på tanken.
 • Planlegg turen.
 • Sjekk for lekkasje.
 • Sjekk motor og båt.
 • Sjekk batteriet.
 • Ta hensyn til været.
 • Forebygg brann.
 • Sjekk/Bruk redningsvesten.
 • Avpass farten etter forholdene.

Flere tips finner du på securmark.no og rs.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare
Daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare
Last ned bilde
Frode Pedersen informasjonssjef i Redningsselskapet
Frode Pedersen informasjonssjef i Redningsselskapet
Last ned bilde

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 52 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom