Mange rapporterer kryptovaluta feil i skattemeldingen
Nær 2000 eiere av kryptovaluta får i disse dager brev fra Skatteetaten. I brevet blir de oppfordret til å sjekke om de har rapportert riktig i skattemeldingen.

- For 2019 har vi sett tegn til at det er en stor økning i feil og manglende rapportering innenfor virtuell valuta. I skattemeldingen for 2020 ønsker vi å redusere dette antallet, sier Stine Olsen, fungerende divisjonsdirektør i Skatteetaten.
- Vi vet at det er mange flere som eier kryptovaluta enn de som oppgir det i skattemeldingen. Alle skattepliktige inntekter og formuer må rapporteres, også kryptovaluta. Skatteetaten ønsker å gi disse personene mulighet til selv å rapportere korrekte skatteopplysninger. Vi velger nemlig å tro at de fleste ønsker å gjøre opp for seg, legger Olsen til.
Påminnelse om å rapportere verdier
Noen av de nær 2000 personene som nå får brev fra Skatteetaten blir kontaktet fordi de har rapportert befatning med kryptovaluta i 2018.
- Vi ønsker å minne disse på at de må rapportere verdier også på årets skattemelding, forteller Stine Olsen.
Andre blir kontaktet fordi de har blitt fanget opp gjennom Skatteetatens analyseverktøy eller andre datakilder.
Transaksjoner i kryptovaluta er ofte åpne
- Vi følger nøye med på utviklingen rundt kryptovaluta. Mange tror de er anonyme når de driver med denne type handel, men det er feil. Prosessen knyttet til kryptovaluta-transaksjoner er i realiteten ganske åpen, forteller Stine Olsen
Alle som nå får brev blir minnet om at de selv kan endre sin egen skattemelding, og de får veiledning til hvordan de gjør det.
- Ofte er det snakk om høye beløp ved denne typen transaksjoner. Derfor er det viktig for Skatteetaten å følge opp slike saker, sier Olsen.
Nøkkelord
Kontakter
Merete Bergeland JebsenPressesjef
Tel:945 01 000presse@skatteetaten.noBilder


Om Skatteetaten
I Skatteetaten jobber 7500 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.
Følg saker fra Skatteetaten
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Skatteetaten
Kryptovaluta for milliarder av kroner rapporteres i skattemeldingen21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding
I disse dager rapporterer flere tusen personer at de eier eller har solgt kryptovaluta i 2020. Det er også over tusen som har korrigert skattemeldinger for tidligere år slik at de nå betaler riktig skatt.
Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen7.4.2021 06:30:00 CEST | Pressemelding
Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Unngå skattefeil når du leier ut29.3.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding
Skatteetaten får flere opplysninger om hvor mye du tjener på å leie ut hytta eller bolig. Du må selv skrive inntektene i skattemeldingen.
Venter du på skattemeldingen i postkassen? Sjekk på nett!26.3.2021 08:00:00 CET | Pressemelding
640 000 personer mottar årets skattemelding på papir og mange venter i disse dager spent på å få den i postkassen. Skatteetaten starter utsending 7. april, men de fleste kan allerede sjekke skattemeldingen, digitalt.
Nesten halvparten vet ikke at inntekt og formue i utlandet skal føres i skattemeldingen21.3.2021 19:00:00 CET | Pressemelding
I disse dager mottar alle skattemeldingen for 2020, men bare halvparten sier de vet hva de skal gjøre om de har økonomiske forhold i utlandet.
Fra i dag blir skattemeldingen sendt ut på forskjellige dager – du får beskjed når din er tilgjengelig16.3.2021 07:00:00 CET | Pressemelding
Fra 16. mars til 7. april blir skattemeldingen sendt ut til 5 millioner lønnsmottakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. – Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post fra Skatteetaten. Det er ingen grunn til å logge seg inn før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Personar frå Vestfold og Telemark meldte ifrå om 79 millionar i skjulte verdiar2.3.2021 19:45:00 CET | Pressemelding
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom