Norsk Varme

Mange kroner å spare på å fyre med ved på ettermiddagen: Strøm koster 113,7 øre/kWh. Vedfyring er billigere

Del

De rekordhøye strømprisene fortsetter. Ved nyttår hadde Norge de nest høyeste strømprisene på 10 år, viser oversikten til EnergiRapporten. Prisene er falt noe, men i snitt betaler alle i Sør-Norge i snitt 113,7 øre kilowatten. Følgelig er vedfyring rimeligere for de aller fleste – og det er mye å spare, særlig på ettermiddagene.

EnerigRapporten nr 3 og www.elskling.no viser helt klart at strømmen fortsatt er dyr i Norge. Spotprisen varierer fra 40 til 57 øre per dag, men når avgiftene kommer på toppen, er prisen altså 113,7 øre/kWh i snitt. 

Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen ofte under en krone åer kilowatt. I tillegg vet vi gjennom mange undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved. 

Mye å vinne, særlig på ettermiddagene

Etter hvert har mange hjem fått avtaler der de betaler for nøyaktig bruk per time. Det er særlig i morgentimene og på ettermiddagene at strømmen er på sitt dyreste. Det er store beløp å spare for de som passer på å varme opp hjemmet med vedfyring, sier Steinar Vigdal, som er styreleder i bransjeorganisasjonen Norsk Varme

Ny ovn og riktig tenning er viktig

En rentbrennende ovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe. Det er dessuten viktig å tenne fra toppen av bålet. Det tar bittelitt lenger tid, men er enda bedre for miljøet. Mer informasjon om dette finner man på www.ektevarme.no

Kontakter

Om Norsk Varme

Norsk Varme
Norsk Varme
Drammensveien
0271 Oslo

99588979http://www.norskvarme.org

NORSK VARME er bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder, skorsteiner og tilbehør, og organiserer produsenter, forhandlere og montører. Vi arbeider for enklere forskrifter, bedre opplæring og en real energi- og miljøpolitikk.
www.norskvarme.org

 

 

Følg saker fra Norsk Varme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Varme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Varme

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom