Miljødirektoratet

Mange jegere klare for høstjakt

Del

Over 150 000 jegere har betalt jegeravgifta, og over 500.000 treningsskudd er registrert via appen Min jegerdokumentasjon, hittil i jaktåret.

Villreinjakt på Hardangervidda. Foto Sigve Reiso, Naturarkivet.no. Bruk må avklares med Naturarkivet.
Villreinjakt på Hardangervidda. Foto Sigve Reiso, Naturarkivet.no. Bruk må avklares med Naturarkivet.

– For mange jegere starter jakta for alvor nå, og alle jegere må huske å betale jegeravgifta og ha dokumentasjonen i orden. Dette fikser du raskt og enkelt digitalt på Min jegerside, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal utøve jakt, felling eller fangst i Norge, må betale jegeravgift til staten.

Jegeravgiftskortet er digitalt

Du logger inn på Min jegerside på www.jegerregisteret.no og betaler jegeravgifta med bankkort eller vipps. Jegeravgiftskortet er digitalt og blir tilgjengelig etter betaling både på Min jegerside og i appen Min jegerdokumentasjon. Jegeravgiftskortet kan også lastes ned som PDF, lagres på telefonen eller du kan skrive det ut.

Uansett hva du velger må du huske å ta med jegeravgiftskortet under jakt, felling og fangst. Ved en eventuell kontroll leser oppsynet av QR-koden på kortet og får bekreftet dine opplysninger i Jegerregisteret.

Lenker til tjenestene

Veileder til hvilken dokumentasjon du trenger ha med deg på jakt, felling og fangst 

Min jegerside

Last ned appen Min jegerdokumentasjon (Apple)

Last ned appen Min jegerdokumentasjon (Google play)

Mange treningsskudd

Storviltjegere må avlegge skyteprøve før jakta. Til nå er det avlagt 96 000 skyteprøver som er dokumentert med appen Min jegerdokumentasjon.

På grunn av smittevernbegrensninger, frafalt i år første del av kravet til skyteprøven med obligatoriske skudd. Likevel viser statistikken at det er dokumentert over 500 000 treningsskudd.

– Det er gledelig, men ikke overraskende at så mange jegere ønsker å sikre at skyteferdighetene er gode nok. Vi opplever at norske jegere generelt er opptatt av sikkerhet og dyrevelferd når de er på jakt, sier Hambro.

Statistikken viser kun skyting som er dokumentert digitalt ved bruk av app på skytebanen. Vi har ikke tall for de jegerne som bruker vitnemål på papir for å dokumentere skyteprøve.

Etter at jegerne tok i bruk appen Min jegerdokumentasjon for å dokumentere bestått skyteprøve har vi nå for første gang fått statistikk over hvor mange obligatoriske skudd og skyteprøver som gjennomføres av de ulike arrangørene. Det er trolig avfyrt mange flere obligatoriske skudd enn det som er registrert, siden det ikke er krav om obligatoriske skudd dette jaktåret.

Statistikk på skyteprøver og obligatoriske skudd

Les mer om redusert krav til skyteprøve i vår nyhetssak fra mai

Kontakt:

Betaling av jegeravgift: Kontakt Jegerregisteret på jegerregisteret@brreg.no

Jakt og digital jegerdokumentasjon: Kontakt Miljødirektoratet på jakt@miljodir.no

Nøkkelord

Kontakter

PressekontaktPressetelefonen svarer på henvendelser fra pressen mellom klokka 8 og 16 på hverdager.

Vi ringer vi deg raskt tilbake dersom vi ikke får tatt telefonen. Pressetelefonen kan ikke ta imot SMS eller talebeskjeder.

Tel:40 10 38 00presse@miljodir.no

Bilder

Villreinjakt på Hardangervidda. Foto Sigve Reiso, Naturarkivet.no. Bruk må avklares med Naturarkivet.
Villreinjakt på Hardangervidda. Foto Sigve Reiso, Naturarkivet.no. Bruk må avklares med Naturarkivet.
Last ned bilde

Om Miljødirektoratet

Miljødirektoratet
Miljødirektoratet
Postboks 5672 Torgarden
7485 Trondheim

73 58 05 00https://www.miljodirektoratet.no

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.

Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom