Sector Alarm

Mange frykter brann i romjulen

Del

Julen er høytid for hygge og glede, men årets siste dager markerer også høysesong for branner i Norge. I følge en fersk undersøkelse gjennomført av MBrain for Sector Alarm oppgir hele 23 % at de er redd for brann i julen.

Nær en fjerdedel frykter brann i julen. Med enkle grep kan du øke brannsikkerheten.
Nær en fjerdedel frykter brann i julen. Med enkle grep kan du øke brannsikkerheten.

Dessverre er brannstatistikken for 2018 dyster lesing, og det med årets mest brannfarlige uke igjen – romjulen og nyttårshelgen.

1 av 4 er forsiktige med levende lys

Hele desember, og spesielt siste helg, har vært hektisk på Alarmstasjonen hos Sector Alarm. Alarmstasjonen har mottatt nesten 10 prosent flere brannsignaler enn tilsvarende helg i fjor og langt flere enn en normalhelg.

Dette skyldes blant annet brannfarlige juledekorasjoner, bruk av stearinlys, mer matlaging og ikke minst stress. Allikevel er det bare 1 av 4 som oppgir i undersøkelsen at de er ekstra forsiktige med levende lys i julen og hele 50 prosent oppgir at de ikke tar spesielle forholdsregler for å øke brannsikkerheten i julen.

Sector Alarm ønsker å minne om at alle bør være ekstra oppmerksomme på brannfaren i romjulen.

Sju av ti har aldri gjennomført brannøvelse

Tall fra undersøkelsen gjennomført av MBrain for Sector Alarm viser at svært få nordmenn gjennomfører brannøvelse i hjemmet. Kun en av ti har gjennomført brannøvelse siste år og sju av ti sier de aldri har gjennomført brannøvelse hjemme.

Når en brann oppstår er det røyken som er farlig. Røyken stiger og sprer seg raskt. En brannøvelse er derfor et godt brannsikringstiltak. I en stresset situasjon er det viktig å vite hva man skal gjøre og hvordan. Ikke minst kan barn bli redde og gjemme seg under sengen eller i et skap når røykvarsleren uler. Det er derfor viktig at de føler seg trygge og vet hva de skal gjøre. Ved å lage egen handlingsplan og rømningsplan for familien og avholde øvelser minst to ganger i året, står man mye bedre rustet til å takle en krisesituasjon.

-Vi har laget en varm film om å holde hodet kaldt. Vårt mål er å bidra til økt brannsikkerhet i Norge. Dette vil vi gjøre gjennom å opplyse om brannsikkerhet og oppmuntre familier til å gjennomføre brannøvelser, sier Kommunikasjonssjef i Sector Alarm Sissel Eckblad.

http://www.sectoralarm.no/brann/brannovelse/

Kontakter

Bilder

Nær en fjerdedel frykter brann i julen. Med enkle grep kan du øke brannsikkerheten.
Nær en fjerdedel frykter brann i julen. Med enkle grep kan du øke brannsikkerheten.
Last ned bilde

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Tør du å droppe boligalarmen?21.2.2019 08:00:44 CETPressemelding

All vår erfaring viser at innbruddsfrekvensen i boliger med boligalarm er lavere enn i boliger uten ekstra sikring. Basert på en enkel tanke om risikominimering vil de kriminelle til enhver tid operere der de har minst risiko for å bli oppdaget. Politiets kommentarer til deres ferske straffesakstall for 2018 støtter dette – de skriver at den positive utvikling hva gjelder antall innbrudd delvis kan forklares med det høye salget av boligalarm. (*1)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom