Speqta

Mange får tilbake skattepenger - slik bruker du de smartest

Del

Mange har allerede fått skattepengene, og de som enda ikke har fått de og har levert ny skattemelding uten feil og endringer, skal motta skatteoppgjøret før 24. juni. Bruker du pengene smart kan de forbedre din privatøkonomi.

Skattepengene er et kjærkommet tilskudd for mange. Bruker du de smart kan de påvirke din privatøkonomi positivt  på lengre sikt.
Skattepengene er et kjærkommet tilskudd for mange. Bruker du de smart kan de påvirke din privatøkonomi positivt på lengre sikt.

Hele 3 av 4 nordmenn forventes få penger tilbake på skatten ifølge den foreløpige skatteberegningen fra Skatteetaten. For mange kommer skattepengene som et ekstra tilskudd til sommerbudsjettet og det er lett å bruke pengene til forbruk og ferie. Der kan derimot være smart å se over økonomien før du bruke opp skattepengene på forbruk. Bruker du disse pengene smart kan du få en bedre privatøkonomi resten av året. 

Slik bruker du skattepengene for en bedre privatøkonomi

  • Bruk skattepengene til å betale ned kredittkort - Nye tall fra Gjeldsregisteret viser en betydelig vekst i bruk av kredittkort. Dette har en direkte sammenheng med gjenåpningen av samfunnet som fører til et større forbruk. Mange bruker også kredittkortet til å betale hotell og reiser. Bruker du skattepengene til å betale ned kredittkortgjelden slipper du unna renteomkostninger etter den rentefrie perioden.
  • Betal ned dyre forbrukslån - Nordmenn har blitt flinkere til å betale ned forbrukslån under pandemien viser tall fra Gjeldsregisteret. De fleste forbrukslån har relativt dyre renter. Betaler du ned forbrukslånet som koster deg mest kan du spare mye i renteutgifter. Du kan se hvor mye du kan spare på renteutgifter ved å betale ned forbrukslånet hurtigere med en nedbetalingskalkulator.
  • Sett av penger til sparing - Alle bør ha en sparekonto med penger til uforutsette utgifter men ikke alle har mulighet til å spare. Har du en trang hverdagsøkonomi kan skattepengene være det du trenger for å kickstarte sparing til en buffer. Med en bufferkonto har du penger til uforutsette hendelser så du slipper ta opp lån eller bruke kredittkort for å finansiere disse.
  • Invester på børsen - Kan du krysse av alle ovenstående punkter? Da er det smarteste du kan gjøre med skattepengene å investere de i aksjer eller fond. På denne måten får du ofte bedre avkastning enn om du har pengene på en vanlig bankkonto.

Juster skattetrekket ditt

Hos skatteetaten.no kan du beregne skatten din slik at du unngår å betale inn for mye eller for lite skatt. Det er smartere å spare pengene selv, i for eksempel fond, enn å la staten spare for deg ved at du blir trukket for mye skatt gjennom året.

Fikk du restskatt? Da skal denne være betalt senest 20. august. Det er smart å spare opp pengene under sommeren så du slipper å betale alt med lønnen i august.

Bilder

Skattepengene er et kjærkommet tilskudd for mange. Bruker du de smart kan de påvirke din privatøkonomi positivt  på lengre sikt.
Skattepengene er et kjærkommet tilskudd for mange. Bruker du de smart kan de påvirke din privatøkonomi positivt på lengre sikt.
Last ned bilde

Lenker

Om Speqta

Speqta
Speqta
Regeringsgatan 29 - 5th floor
111 53 Stockholm, Sverige

https://speqta.com/

Speqta Affilijet driver sammenligningstjenester innen områdene forbrukslån, kredittkort, rabattkoder, strøm og refinansiering.

Vårt mål er å gjøre det lettere for forbrukerne å ta smarte økonomiske valg samt å forenkle besluttningsprosessen. Speqta Affilijet samarbeider med flere store mediehus i Norge, Sverige og Finland.

Følg pressemeldinger fra Speqta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Speqta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Speqta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom