Norges Rytterforbund

Målet er å klatre – og delta i finalen

Del

I onsdagens første lagkonkurranse ved VM i sprangridning i danske Herning ble det to nullrunder og to åtte-feilsrunder på Norge. – Vårt mål fremover er å klatre litt lagmessig – og være representert i den individuelle finalen, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Foto: NRYF)
Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Foto: NRYF)

Norge hadde en pangstart med Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) ut som nummer ni, med en feilfri runde som resultat iklassen som var en tidshoppingsklasse der hinderhøyden lå på 1,55 m. Marie Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) red ut litt senere i klassen – og gjentok bedriften på en overbevisende måte – det så bare lett ut. For Marit Haarr Skollerud/Nelson van’T Roosakker (Kashmir van Schuyttershof) ble det to riv tidlig i banen, men red seg godt opp og avsluttet meget godt. Cecilie Hatteland/Missy startet svært godt, men i kombinasjonen kom den første bommen av to. Når resultatene ble matet inn i regnemaskinen, ble resultatet 19, feilpoeng til Norge og en 18. plass inn mot andre lagkonkurranse torsdag.

-Vi startet utrolig bra, Victoria og Marie leverte superflott. Marits hest er veldig ung i denne sammenheng. Han gjorde to feil i dag – sånn kan det bare være med en ung hest, sier landslagsleder Mikael Kolind. – Cecilies hest sprang helt fantastisk i første halvdel. I kombinasjonen tråkker hun på en framsko og mister den – da ble hun litt usikker, ble litt en annen hest – og det ble to bommer. Men Cecilie gjorde en utrolig god jobb, hun er virkelig en fighter.

Han fortsetter:

-Det vi gjør i dag, det kan vi ikke trene på. Derfor er det så viktig å satse frem mot mesterskap, dette gir så viktig erfaring – man må gjøre dette for å være her på dette nivået, vi må gå gradene, fra 2* - dette tar tid.

Vil klatre – og nå finalen

Målet er å klatre litt – og være representert i finalen

Nå er nye sko på, og Kolind og laget ser frem mot morgendagen.

-Nå er nye sko på, vi er fornøyde med det vi har gjort, og vårt mål er å klatre litt – og gjerne få et par i finalen. Det er høyt nivå, så det disse jentene gjør, det er virkelig tøft, sier Kolind og fortsetter: - Ved mesterskap skjer det alltid noe overraskende første dag – så også i dag. Vi så toppryttere som fikk uventede feil – og så har vi morgendagen og kommende oppgaver. Et mesterskap er ikke slutt før siste dag er over – og Norge har fire flinke jenter som er klare for oppgavene torsdag!

Med 19,07 feilpoeng totalt ligger Norge foreløpig som nummer 18. Individuelt ligger Victoria Gulliksen som nummer 31 med 3,22 i protokollen. Marie Valdar Longem er på plass nummer 49 med 4,87 mens Marit Haarr Skollerud ligger som nummer 88 (10,98) mens Cecilie Hatteland er nummer 92 (13,08).

I lagkonkurransen ligger Sverige i tet, foran Frankrike, Belgia og Storbritannia. Individuelt ligger franske Julien Epaillard i ledelsen.

Andre runde av lagkonkurransen går torsdag klokken 13. Fredag avgjøres medaljerekkefølgen, mens den individuelle finalen går søndag.

Start- og resultatlister

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Foto: NRYF)
Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Foto: NRYF)
Last ned bilde
Maria Valdar Longem/Echo de Virton (Foto: NRYF)
Maria Valdar Longem/Echo de Virton (Foto: NRYF)
Last ned bilde
Marit Haarr Skollerud/Nelson van't Roosakker (Foto: NRYF)
Marit Haarr Skollerud/Nelson van't Roosakker (Foto: NRYF)
Last ned bilde
Cecilie Hatteland/Missy (Foto: NRYF)
Cecilie Hatteland/Missy (Foto: NRYF)
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Norges Rytterforbund ble stiftet 10.desember 1915 og med rundt 32 500 medlemmer er i dag det 11 største særforbundet i NIF.  Tilsluttet NRYF er det ca 340 klubber, og 17 kretser. NRYF bygger sine aktiviteter på idrettens grunnverdier. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse, ærlighet og dyrevelferd. Videre skal alle aktiviteter i regi av NRYF tilrettelegges på en slik måte at sikkerheten settes i høysetet.

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom