Den Norske Opera & Ballett

Made in Oslo i Operaen

Del

Fra 25 august serverer Jo Strømgren Kompani en treretters meny bestående av energiske og helt ulike koreografier. «Kvart», «Ringen» og «Gone» er alle skapt i Oslo, og byr på tankevekkende betraktninger om samtiden og måten vi lever på.

Fra "Ringen". Foto: Jubal Battisti.
Fra "Ringen". Foto: Jubal Battisti.

Opprinnelig var «Kvart», «Ringen» og «Gone» skapt for Oslo Danse Ensemble (ODE), et av de mest populære dansekompaniene i Norge i mer enn tre tiår – og Jo Strømgren var den koreografen som samarbeidet oftest med dem. Gjennom kompaniets levetid fra 1994 til 2018 skapte han åtte verker for kompaniet.

ODE danset aldri utenfor landegrensene, men med Made in Oslo, har de tre verkene fått møte verden på internasjonal turné. Etter å ha spilt i Litauen og Spania kommer forestillingen tilbake til Oslo – og til Operaen.

Tre koreografier

Prisbelønte Kvart foregår på et firkantet ullteppe, og utforsker en type dans som ikke så ofte vises på scener – dansere som danser for hverandre. 

Til knitrende fransk musikk fra 1930-tallet tar Strømgren publikum med på en lek med Ringen – kanskje verdens eldste symbol.  

Gone finnes en undring over forholdet mellom tristesse og nostalgi, om hvor det ene slutter og hvor det andre begynner, og om aggresjon og fornektelse som man må gjennom på veien.  

Jo Strømgren har utmerket seg i inn- og utland som koreograf, regissør, scenograf, dramatiker og tidligere danser. Siden 2013 er han tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf – og parallelt holder han sitt eget kompani, Jo Strømgren Kompani (JSK), gående.

Jo Strømgren Kompani har turnert i over 60 land med sin helt særegne blanding av dans og teater, med en distinkt og ofte svært fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner. Made in Oslo setter dansen i sentrum, og spilles på Scene 2 fram til 28. august.

Kontakter

For pressebilletter og mer info, kontak:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Fra "Ringen". Foto: Jubal Battisti.
Fra "Ringen". Foto: Jubal Battisti.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom