Kulturtanken

Lyst til å vite mer om koblingen mellom skolen og Den kulturelle skolesekken?

Del

En ny ressursside for lærere skal bidra til å knytte DKS tettere til skolen. Utdanningsdirektoratet (Udir) og Kulturtanken samarbeider om å informere om ordningen.

1.september lanserte Kulturtanken en ny ressurs for lærere om Den kulturelle skolesekken. Vi har samlet kortfattet informasjon om ordningen og relevante lenker, samt produsert en film som belyser hva møter med kunst og kultur kan bety – både for elever og for forholdet mellom elever og lærere.

- Vi håper ressurssiden gjør det enklere å finne informasjon om Den kulturelle skolesekken og at den synliggjør hvordan ordningen kan bidra inn i skolehverdagen, sier Kulturtankens direktør, Øystein Strand.

Samarbeid med Udir

Utdanningsdirektoratet fikk i år i oppdrat å «utvikle informasjon om kulturskolen og Den kulturelle skolesekken (DKS)». I beskrivelsen av oppdraget står det at Udir i samarbeid med Kulturtanken skal sørge for at relevansen av tilbudene i DKS i forhold til læreplanene formidles i skolesektoren.

Direktoratet har nå utarbeidet en helt ny ressursside for skoleledere – som lenkes opp mot Kulturtankens nye ressursside for lærere.

- Siden Kulturtanken er underlagt et mandat fastsatt av Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet i fellesskap, er det gledelig at vi nå har samarbeidet om å informere om ordningen. Vi håper dette bidrar til å styrke båndene mellom skolen og Den kulturelle skolesekken, sier Strand.

Fakta:

- Kulturtanken har det nasjonale ansvaret for Den kulturelle skolesekken (DKS), som er kjernen i regjeringens politikk for kulturformidling til barn og unge.

- Gjennom DKS-ordningen skal Kulturtanken sikre at barn og unge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen.

- Den kulturelle skolesekken kan bidra som en ressurs for å nå skolens målsettinger – både innenfor den overordnede delen av lærerplanen og i kompetansemål for de enkelte fag.

- I 2019 gikk det 823 245 elever i den norske skole. Hver elev fikk gjennomsnittlig 3,1 kunst- og kulturmøter gjennom Den kulturelle skolesekken. Ordningen besøkte alle landets skoler. Til sammen hadde DKS-forestillinger over 2,5 millioner deltakere. Tallene er hentet fra DKS Årsrapport 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Øystein Strand. Kulturtankens direktør. Foto: Erik Fosheim Brandsborg
Øystein Strand. Kulturtankens direktør. Foto: Erik Fosheim Brandsborg
Last ned bilde

Lenker

Om Kulturtanken

Kulturtanken
Kulturtanken
Postboks 4261 Nydalen
0401 Oslo

22 02 59 00http://www.kulturtanken.no/

Følg saker fra Kulturtanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturtanken

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom