Statens vegvesen

Lyser ut oppgradering av E39 Glaskartunnelen

Del

Statens vegvesen har gått ut med ny utlysning på oppgradering av E39 Glaskartunnelen ved Bergen.

Glaskartunnelen på E39. (Foto: Google Streetview)
Glaskartunnelen på E39. (Foto: Google Streetview)

Like før jul ble det klart at bare én av de tre entreprenørene som hadde meldt sin interesse for oppgradering av tunnelen kunne dokumentere at de var kvalifisert for jobben. Vegvesenet så seg derfor nødt til å avlyse konkurransen, og gå ut med en ny utlysning i januar.

-Den nye utlysninga er nå ute, og vi håper det er interesse hos flere som vil utføre denne oppgraderinga, sier byggeleder Kristian Dahle Sylta i Statens vegvesen.

Full oppgradering

Tunnelen skal få full oppgradering av elektriske og styringstekniske installasjoner, samt alt av anleggs- og byggeteknisk utstyr i de to tunnelløpene. Nye grøfter, sprenging, sikring av berg og ny vann- og frostsikring inngår i arbeidet som skal utføres.

Glaskartunnelen ligger på E39 i Åsane nord for Bergen. Det er en toløpstunnel med to kjørefelt i hver retning. Sørgående løp er på 597 meter og ble åpnet i 1990, profilet er T9,5. Nordgående løp er på 585 meter og ble åpnet i 1994, og profilet er T11,5.

Årsdøgntrafikken i 2020 var på 48.000 kjøretøy. Det utlyste arbeidet er en konkurranse med forhandling, og Vegvesenet vil velge ut inntil fire leverandører til å konkurrere om oppdraget.

Noen viktige datoer:

  • Frist for innlevering av forespørsel om deltakelse: 17. februar kl. 12.00
  • Frist for innlevering av første tilbud: 31. mars kl.12.00
  • Kontraktsignering er planlagt i juni, og oppstart i Juli 2023

Kontakter

Bilder

Glaskartunnelen på E39. (Foto: Google Streetview)
Glaskartunnelen på E39. (Foto: Google Streetview)
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom