Lyse

Lyse og Hydro fullfører vannkraftavtale

Del

Lyse og Hydro kunngjorde i oktober 2020 at de planla å slå sammen deler av sin respektive vannkraftproduksjon i Sør-Norge til et felles vannkraftselskap. Transaksjonen ble sluttført 31. desember.

Anleggene i Røldal-Suldal Kraft blir nå en del av Lyse Kraft DA. (Foto: Lise Bjelland)
Anleggene i Røldal-Suldal Kraft blir nå en del av Lyse Kraft DA. (Foto: Lise Bjelland)

Som en del av transaksjonen har selskapeneslått sammen kraftproduksjonsressurser isørvest-Norge gjennom etableringen av et nytt selskap, Lyse Kraft DA, som inkluderer Hydros eiendeleriRøldal-Suldal Kraft (RSK) og mesteparten av Lyses kraftproduksjonsportefølje.

Avtalen er basert på rammene fastsatt i vannfallrettighetsloven.

Lyse Kraft DA haren normal årlig kraftproduksjonskapasitet på 9,5 TWh, hvorav Lyse eier 74,4 prosent og Hydro 25,6 prosent.Selskapet blir landets tredje største produksjonsselskap.

Som en del av avtalen forblir Hydro operatøravRSK og tar nå i tilleggoveroperatørskap for Lysesinntil nå heleide vannkraftverk.Lyse blir ansvarlig for markedsaktiviteter og vanndisponering.

Som følge av avtalen er Lyse nå en av landets største markedsaktører innen fornybar vannkraft, med en samlet portefølje på 9,6 TWh i et normalår. Justert for eierskap er Lyses årlige kraftproduksjon7,2TWh i et normalår.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anleggene i Røldal-Suldal Kraft blir nå en del av Lyse Kraft DA. (Foto: Lise Bjelland)
Anleggene i Røldal-Suldal Kraft blir nå en del av Lyse Kraft DA. (Foto: Lise Bjelland)
Last ned bilde

Om Lyse

Lyse
Lyse
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

+47 51 90 80 00http://www.lysekonsern.no

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og infrastruktur.

Lyses televirksomhet består av de heleide digital-TV og internettleverandørene Altibox AS og Altibox Danmark AS samt eierskap i en rekke fiberselskap over hele Norge. Altibox leverer internett og digitale underholdnings- og nytte-tjenester til husholdninger og bedrifter i Norge og Danmark, primært levert over fibernett.

I september deltok Altibox i Nkoms frekvensauksjon og kjøpte 5G-frekvenser i 2,6- og 3,6 GHz-båndet for til sammen 844 millioner kroner. 

Lyse-konsernet startet sin virksomhet 1. januar 1999, men har røtter mer enn 100 år tilbake i tid. Selskapets aksjonærer er 14 kommuner i Sør-Rogaland.  

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom