World Dog Alliance

Lovgivere i USA, Storbritannia og Japan etterlyser en internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter

Del

Siden 7. Desember 2020 har hele 251 nyhetssider inkludert Associated Press og Yahoo publisert pressemeldingen “Japanese Lawmakers Call for International Agreement to prohibit the Eating of Dogs and Cats”. World Dog Alliance (WDA) har som mål å fortsette sin globale lobbyvirksomhet for å fremme en internasjonal avtale, som kan redde millioner av hunder og katter.

Den annerkjente japanske entreprenøren Genlin (Hiroshi Horiike) er grunnleggeren av WDA. I løpet av de siste 6 årene har han brukt sine egen formue, uten å motta et øre i donasjoner fra andre for å kjempe for et globalt forbud mot hunde- og kattekjøtt. For å fremskynde lovgivningsprosessen rundt om i verden har han lagt frem forslaget “The International Agreement to Prohibit the Eating of Dogs and Cats”. “Den internasjonale avtalen om forbud av spising av hunder katter”.

I skyggen av COVID-19 pandemien, har Genlin på to måneder klart å få internasjonal støtte fra ledere over hele verden. Genlin lyktes med å forene 30 amerikanske representanter for å undertegne et brev til president Donald Trump, samt 67 tverrpolitiske britiske parlamentsmedlemmer for å undertegne et brev som ble sendt til statsminister Boris Johnson. Brevene oppfordret de to regjeringene til å initiere den internasjonale avtalen og innføre et forbud mot å spise hunder og katter.

Som følge av innsatsen til Genlin, endret Taiwan dyrevelferdsloven i April 2017 og forbød hunde-og kattekjøtt. I desember 2018 ble også USAs gårdsregning vedtatt der den også forbød konsum av hunde-og kattekjøtt.

I Mars 2020 ble Shenzhen den første kinesiske byen som forbød hunde-og kattekjøtt.

Det kinesiske landbruksdepartementet kunngjorde den nasjonale katalogen over bufe og genetiske ressurser, og fjernet ville dyr, hunder og katter fra listen over spiselige dyr. Det antas at Kina vil innføre et landsdekkende forbud på hunde-og kattemat i løpet av de neste årene. 

I tillegg til i USA, Storbritannia, og Kina er Genlin også en prominent figur i Japans riksdag. I februar 2020, var han lobbyist i forbindelse med etableringen av “Supra-partisan Congressional Animal Welfare Alliance”. Den 3. Desember 2020, forente Genlin 34 japanske lovgivere som sendte en medunderskrevet forespørsel til den nye statsministeren Suga Yoshihide for å oppfordre regjeringen til å forby hunde-og kattekjøtt, samt å fremme den internasjonale avtalen som forbyr spising av hunder og katter.

Nøkkelord

Bilder

Om World Dog Alliance

World Dog Alliance
World Dog Alliance
55 King Yip Street
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

+852 2519 6366https://www.worlddogalliance.org/

World Dog Alliance (WDA) jobber for å få stanset all spising av hund i hele verden. Hele 30 millioner hunder som slaktes hvert år i asiatiske land for kjøttet sitt, ofte på grusomt vis. I tillegg er 70% av hundene som slaktes som mat stjålne kjæledyr.

WDA jobber for klar lovgiving som forbyr praksisen i alle land, spesielt i Asia. Et helt tydelig norsk forbud er et viktig symbol og steg på veien mot et verdensdekkende forbud.   

Følg pressemeldinger fra World Dog Alliance

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra World Dog Alliance på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra World Dog Alliance

Lovforslag rundt kjæledyr får ny oppmmerksomhet19.3.2021 18:27:15 CET | Pressemelding

Blant alle lovforslagene som ble lagt frem i Kinas «Two Sessions», 4. mars 2021, var et av de mest populære forslagene «The Establishment of Companion Animal Protection and Management Act». Forslaget ble introdusert av NPC-nestleder Chen Zuo-Dong. Populariteten rundt loven viser at offentligheten er engasjert og opptatt av dyrevern. Responsen NPC nestlederen Chan Yung (Hong Kong) fikk fra The Central Spiritual Civilization Construction Guiding Office viser også at regjeringen er positive til forslaget om å forby spising av hunder og katter. Genlin, grunnleggeren av World Dog Alliance (WDA) ønsker prosessen velkommen. - Diskusjonen rundt kjæledyr blir vurdert av det Kinesiske kommunistpartiet som tyder på at diskusjonen har nådd et nytt nivå. Jeg tror at Kina snart vil forby spising av hunde-og kattekjøtt og vil ta et stort steg i riktig retning. Nestlederen og viseformann for den demokratiske alliansen for forbedring og fremgang i Hong Kong, Chan Yung la frem forslaget om å forby spisi

Underskriftskampanje for internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter får internasjonal oppmerksomhet19.2.2021 20:08:19 CET | Pressemelding

I 1973 ble the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) etablert i Washington D.C, USA. Med 178 stater som medlemmer, er det en av de viktigste internasjonale avtalene i verden. Den siste tiden har en annen internasjonal avtale for dyrevern og beskyttelse av kjæledyr blitt løftet frem av World Dog Alliance (WDA).

Kan bushmeat forbudet forhindre en ny COVID-bølge?19.2.2021 19:22:57 CET | Pressemelding

Mens folk flest er opptatt av å bekjempe Pandemien, har COVID vaksinene gitt håp for at 2021 blir bedre. Er forbudet mot såkalt ‘bushmeat’ i Kina og enkelte deler av sørøst Asia nok for å stoppe spredningen av viruset? The World Dog Alliance har oppdaget at hunde-og kattemat er blitt det nye ‘eksotiske’ kjøttet i land som Vietnam, Kambodsja og Kina de siste månedene som kan medføre en enorm risiko i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom