World Dog Alliance

Lover for å dempe grusomheter, utdanning for mer omsorg

Del

I 2014 annonserte FBI at de ønsket å klassifisere dyremishandling som en «Group A felony», en forbrytelse som tilsvarer en alvorlighetsgrad på lik linje med drap, brannstiftelser og overfall.

Helt siden tiltaket ble implementert i 2016, har flere land iverksatt lover og økt straffen for dyremishandling. Lover er den beste og mest effektive måten å forhindre kriminalitet på, og det er nettopp derfor World Dog Alliance (WDA) jobber for å forby hunde-og kattekjøtt ved hjelp av lovgivning.

Genlin, grunnleggeren av WDA, forstår at selv om lover og regler kan forhindre dyremishandling, er opplæring og utdanning innen dyrevelferd et viktig verktøy for å sette en stopper for kjerneproblemet ved å lære mennesker å respektere dyreliv og verne dyrene slik at de aldri tenker tanken om å skade dem i utgangspunktet. 

Selv for WDA, en relativt stor dyreorganisasjon er det krevende å fremme den internasjonale avtalen som forbyr spising av hunder-og katter, samtidig som Genlin ønsker å lære opp mennesker om dyrevern.

For øyeblikket fokuserer organisasjonen på å påvirke endring av lover, men Genlin har også fokusert på å fremme innføring av utdanning og opplæring innenfor dyrevelferd i skoler, spesielt ved å inkludere dyrevelferd i pensum og lærebøker.

Tankegangen som fokuserer på opplæring i skoler, kom verken fra Hong Kong eller Japan, men fra Taiwan. De innførte dyrebeskyttelsesloven i 1998, og ble et banebrytende land i Asia når det kommer til dyrevennlig politikk. Selv om Taiwan er det 54 landet i verden og det 11 landet i Asia når det kommer til å innføre tiltak for bedre beskyttelse av dyr, er landet på god vei. I 2015 vedtok de «No-kill» loven som gjelder dyrehjem, et forbud mot hunde- og kattekjøtt i 2017. I tillegg inkluderte de dyrevern som en del av pensumet i skoler som det første landet i verden.

Genlin var en av pådriverene bak opplæring rundt dyrevern i Taiwan. I løpet av årene har han vært lobbyist for Taiwanske lovgivere for å få oppmerksomhet rundt viktigheten av opplæring og utdanning innen dyrevelferd. WDA er annerkjent innen dyrevernsmiljøet i Taiwan og organisasjonen ble anbefalt som et medlem av Panel of Teaching Materials of Animal Welfare Education, og deltok i utviklingen av det pedagogisk innholdet.

Det akademiske miljøet i Taiwan viste seg å være mer komplisert en forventet. Etter utdanningsreformen, var ikke skolene lenger pålagt å bruke det samme undervisningsmateriale.

I stedet endret strategien seg til å i stedet lage innhold som var skreddersydd for lærere. Temaet for den første læreboken var «kjæledyr» som målrettet seg mot elever i barneskoler, ungdomsskoler og videregående. Innholdet dekker vaner og informasjon rundt kjæledyr, i tillegg til lover og regler knyttet til dyrevelferd.

Pilotprosjektet i slutten av 2019 ble godt mottatt i flere skoler og tekstbøkene ble digitalisert slik at alt læringsmateriale som videoer, artikler og oppfølgingsmaterial er tilgjengelig på nett. Prosjektet er forventet å bli ferdig i 2021, og lærerne vil ha tilgang til alt materiell på nett slik at de kan bruke det i klasserommet. WDA’s grafiske designer hjalp til med å gjøre læremateriale mer estetisk og fengende. 

Utdanning er ikke bare begrenset til klasserommet. Genlin filmet en dokumentar for å avsløre sannheten rundt handel av hundekjøtt i Asia. Han lagde også store oljemalerier for å utrykke smerten og lidelsene til dyrene, i håp om å vekke sympati og omsorg. Dette kan være den beste formen for utdanning. 

Med lover for å begrense kriminalitet og utdanning for å fremme omsorg, har WDA skapt et nytt symbol på dyrebeskyttelse, som sikter på å gjøre verden bedre for mennesker, dyrene og miljøet.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om World Dog Alliance

World Dog Alliance
World Dog Alliance
55 King Yip Street
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

+852 2519 6366https://www.worlddogalliance.org/

World Dog Alliance (WDA) jobber for å få stanset all spising av hund i hele verden. Hele 30 millioner hunder som slaktes hvert år i asiatiske land for kjøttet sitt, ofte på grusomt vis. I tillegg er 70% av hundene som slaktes som mat stjålne kjæledyr.

WDA jobber for klar lovgiving som forbyr praksisen i alle land, spesielt i Asia. Et helt tydelig norsk forbud er et viktig symbol og steg på veien mot et verdensdekkende forbud.   

Følg pressemeldinger fra World Dog Alliance

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra World Dog Alliance på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra World Dog Alliance

Lovforslag rundt kjæledyr får ny oppmmerksomhet19.3.2021 18:27:15 CET | Pressemelding

Blant alle lovforslagene som ble lagt frem i Kinas «Two Sessions», 4. mars 2021, var et av de mest populære forslagene «The Establishment of Companion Animal Protection and Management Act». Forslaget ble introdusert av NPC-nestleder Chen Zuo-Dong. Populariteten rundt loven viser at offentligheten er engasjert og opptatt av dyrevern. Responsen NPC nestlederen Chan Yung (Hong Kong) fikk fra The Central Spiritual Civilization Construction Guiding Office viser også at regjeringen er positive til forslaget om å forby spising av hunder og katter. Genlin, grunnleggeren av World Dog Alliance (WDA) ønsker prosessen velkommen. - Diskusjonen rundt kjæledyr blir vurdert av det Kinesiske kommunistpartiet som tyder på at diskusjonen har nådd et nytt nivå. Jeg tror at Kina snart vil forby spising av hunde-og kattekjøtt og vil ta et stort steg i riktig retning. Nestlederen og viseformann for den demokratiske alliansen for forbedring og fremgang i Hong Kong, Chan Yung la frem forslaget om å forby spisi

Underskriftskampanje for internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter får internasjonal oppmerksomhet19.2.2021 20:08:19 CET | Pressemelding

I 1973 ble the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) etablert i Washington D.C, USA. Med 178 stater som medlemmer, er det en av de viktigste internasjonale avtalene i verden. Den siste tiden har en annen internasjonal avtale for dyrevern og beskyttelse av kjæledyr blitt løftet frem av World Dog Alliance (WDA).

Kan bushmeat forbudet forhindre en ny COVID-bølge?19.2.2021 19:22:57 CET | Pressemelding

Mens folk flest er opptatt av å bekjempe Pandemien, har COVID vaksinene gitt håp for at 2021 blir bedre. Er forbudet mot såkalt ‘bushmeat’ i Kina og enkelte deler av sørøst Asia nok for å stoppe spredningen av viruset? The World Dog Alliance har oppdaget at hunde-og kattemat er blitt det nye ‘eksotiske’ kjøttet i land som Vietnam, Kambodsja og Kina de siste månedene som kan medføre en enorm risiko i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom